EYT Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? Emeklilikte yaşa takılanlar mitingi 1 milyon kişi

EYT Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? Emeklilikte yaşa takılanlar mitingi 1 milyon kişi

EYT Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? Emeklilikte yaşa takılanlar, 17 Mart'ta Maltepe'de buluşuyor. EYT Maltepe mitingine 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. Emeklilikte yaşa takılanlar İstanbul Maltepe Meydanı’nda yapacağı mitinge dair son dakika EYT haberleri yazımızda...

17 Mart Pazar günü yapılan EYT Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? EYT haberleri ve Emeklilikte yaşa takılanların düzenlediği İstanbul Maltepe Mitingi ile ilgili detaylar yazımızda... EYT mitingine 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. İşte Maltepe meydanında 17 Mart günü yapılacak olan miting ile ilgili merak edilen herşey...

19-03/17/emeklilikte-yasa-takilanlar-maltepe.jpg

MANSUR YAVAŞ’TAN “EYT” AÇIKLAMASI

“Millet ittifakı”nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, basın mensuplarının kendisine yönelttiği, EYT'lilere yönelik sağlık primlerinin ödenmesine ilişkin projesinin eleştirilmesiyle ilgili soruya;

“EYT'liler 75 TL primi yatıramadığın zaman kendisi, ailesi, çocukları sağlık yardımından yararlanamıyor. Bunun farkında değiller. Belediye nerelere para ödemiyor ki? 75 TL EYT'lilerin parasını ödemek konuşulacak bir konu bile değil. Ankara'daki bütün EYT'lilerin sağlık priminin parasını yatırsak bir dinozor parası yapmaz” yanıtını verdi.

19-03/17/eyt-maltepe-mitingi.jpg

EYT MALTEPE MİTİNGİ 

Ankara’da 10 Şubat’ta büyük buluşmaya imza atan EYT’liler toplantı salonlarına sığmadıklarını belirterek İstanbul’da da miting kararı almıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) önderliğinde bugün İstanbul’da miting düzenlenecek. 1 milyon kişinin katılmasının hedeflendiği miting, İstanbul Maltepe Meydanı’nda olacak.

Saat 12.00 ile 15.00 arasında yapılacak miting için 81 ilden otobüsler kaldırılacak.

EYT’lilerin mitingine siyasi partilerin temsilcileri, demokratik kitle örgütü yöneticilerinin de katılması bekleniliyor.

19-03/17/bibali-eyt.jpg

BİNALİ YILDIRIM EYT'LİLERE SÖZ VERDİ 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)'liler hakkında Binali Yıldırım'dan açıklama yaptı. Binali Yıldırım, EYT'lilere söz verdi ve “EYT gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım." dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya’da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki" demiş ve EYT'lilere kapıyı kapatmıştı. Seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım kendi adına EYT mağdurlarına söz verdi. Binali Yıldırım ise dün seçim meydanında, 'takipçisi olacağım' açıklaması yaptı. 

AKP TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve EYT ile ilgili  “EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya’da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki…” demişti. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,EYT mağdurlarına ilişkin konuştu. EYT ile ilgili Binalı Yıldırım, “EYT gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum.” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN