EYT’de kadın erkek farkı ortaya çıktı! Artık bu şartlar geçerli olacak! O günlerde emekliliğe eklendi

EYT’de kadın erkek farkı ortaya çıktı! Artık bu şartlar geçerli olacak! O günlerde emekliliğe eklendi

EYT düzenlemesi tartışmaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Emeklilik şartları nedeniyle sık sık gündemde yer alan konu hakkında yeni bir düzenleme yapıldı. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Son yılların en tartışmalı konuları arasında yer alan EYT düzenlemesi ile birçok kişide emekliliğin tadını çıkarmaya başladı. Ancak emekli olmak için istenen şartları sağlayamayan kişiler ise emeklilik için gün saymaya devam ediyor. Yapılan son açıklama ile birlikte emeklilik şartlarında yeni bir düzenleme yapıldığı duyuruldu. Emeklilik düzenlemesine eklenen yeni şartlar en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

EYT'DE YENİ MADDELER

EYT düzenlemesi kapsamında yer alan vatandaşlar konu hakkındaki detayları araştırmaya devam ediyor. Dikkat çeken ilk konu yaş şartı olurken kadın ve erkekler için eşit olan yaş sınırının değiştirildiği duyuruldu. Emekli olmak isteyen kadınlar için 58 erkekler için de 60 yaş şartı isteniyor. Emeklilik için yalnızca yaş şartına da bakılmıyor. 2000 yılı sonrasında sigorta girişi bulunan kişiler için istenen emeklilik şartları şu şekildedir:

para-hesap.jpg

  • En az 15 yıl sigortalılık süresi,
  • 3600 gün prim ödeme süresi,
  • 52 yaş şartını sağlaması gerekmektedir.
  • Yaş maddesi kapsamında 52 yaş yeterli olmayacaktır. Kadınların 58 erkeklerin ise 60 yaş şartını doldurması gerekiyor.

STAJ DÖNEMİ EMEKLİLİKTE SAYILACAK MI?


Tartışmalı konulardan biri de staj dönemlerinin emekliliğe eklenip eklenmeyecek konusu olmaktadır. Yeni karar doğrultusunda staj dönemleri de prim günlerine dahil edilecek. Staj yapan kişilerin sigortalılık süresi ve prim gününün dışarıda tutulduğu dönem sona eriyor. Yeni düzenleme ile birlikte sigortalı gün ve prim sayılarına staj günleri de eklendi.

para-vermek.jpg

HANGİ MADDEDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI?


EYT düzenlemesi kapsamında yenilikler de tek tek açıklanmaya devam ediyor. Hangi maddede değişiklik yapıldı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Daha önceden emekli olacak vatandaşlardan 5.000 gün prim şartı isteniyordu. Ancak yapılan değişiklik ile birlikte bu madde de geçerliliğini yitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN