EYT'de son 2520 gün kriteri! Emekli olamamanızın nedeni ortaya çıktı: Özgür Erdursun kimsenin bilmediği detayı açıkladı

EYT'de son 2520 gün kriteri! Emekli olamamanızın nedeni ortaya çıktı: Özgür Erdursun kimsenin bilmediği detayı açıkladı

Erken yaşta emeklilikte son 2520 gün kriteri! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun her detayıyla açıkladı! Emekli olamamanızın sebebini duyurdu! Detaylara değinen Erdursun emekli olabilmek için gerekli tüm şartları sıraladı... İşte SGK Uzmanı Erdursun’un açıklamaları...

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilik başvurusu yapacakları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Erdursun’un yaptığı açıklamada dikkat çeken detaylardan biri prim gün sayısının öneminin olmadığını vurgulayarak, çok prim günü olsa da belli şartlar yerine getirilmediği sürece emekli olunamayacağını söyledi.

SSK VE BAĞ-KUR ARASINDAKİ PRİM GÜNÜ FARKI

eytde-yuksek-emekli-maasi-ve-toplu-para-detayi.jpg

SSK ve Bağ-Kur’un prim gün sayısının farkına değinen Edursun “SSK'dan emekli olabilmesi için son 2520 gün içinde prim günlerini 1260 günün üzerine çıkarması, Bağ-Kur'dan emekli olmak için ise 9000 günü tamamlaması gerekir. Emeklilikte özellikle son 2520 gün içinde daha çok prim günü Bağ-Kur'da olanlar sorun yaşıyor” dedi.

SSK KÖK AYLIĞI DAHA YÜKSEK

Tüm bu önemli detayların yanında Erdursun, SSK'dan emekli olanların kök aylığının, Bağ-Kur'a göre genellikle daha yüksek olduğunu söyledi.

opera-anlik-goruntu-2023-09-12-142328-twitter-com.png​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN