EYT'de yaş sınırı var mı? İktidardan en net açıklama geldi: Bütün tartışmaları bitirecek açıklama

EYT'de yaş sınırı var mı? İktidardan en net açıklama geldi: Bütün tartışmaları bitirecek açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, çalışmaların son aşamaya geldiği ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT yasası düzenlemesinin bütçeye çok ağır bir yük oluşturacağı gerekçesiyle yaş sınırı talebini gündeme getirdiği öne sürülmüştü. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, söz konusu iddialar hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinde belirsizlik sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir ne zaman resmi olarak açıklanacağı merak konusu olan EYT yasası düzenlemesinde ilk kez tarih verirken Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise EYT'nin bir 'hak mücadelesi' olduğunu vurguladı.

Çalışmaların son aşamaya geldiği düzenlemeye ilişkin bir süredir gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye tarafından merak edilen "EYT düzenlemesi ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtını açıklamış ve daha önce tarih vermekten kaçındığı EYT düzenlemesi konusunda ilk kez tarih vermişti.

5987539.jpg

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilen EYT yasası düzenlemesini bu ay sonuna kadar neticelendireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilmişti.

"NEBATİ YAŞ SINIRI İSTEDİ" İDDİASI

EYT düzenlemesinin ardından prim ve sigortasını dolduran 2 milyon kişinin emekli olması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söz konusu durumun bütçeye çok ağır bir yük oluşturacağı gerekçesiyle yaş sınırı talebini gündeme getirdiği de öne sürülmüştü.

Bakan Nureddin Nebati açıklayacak: EYT için yüzde 75 kefalet oranıyla destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise söz konusu 'yaş sınırı' iddialarını net bir dille yalanlayarak EYT'nin bir 'hak mücadelesi' olduğunu vurguladı.

'YENİ BİR YAŞ SINIRI OLMADAN...'

Ankara’da Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan BBP lideri Destici, kanun teklifinin yılbaşından önce TBMM Genel Kurulu'na geleceğini ve bu teklifle beraber 'hak gaspının' ortadan kalkacağını belirterek şunları söyledi:

"Bir hak mücadelesi veriyoruz. Biz başından beri niye EYT çıkmalı dedik? Çünkü bir hak mücadelesi ve inşallah yılbaşından önce kanun teklifi yeni bir yaş sınırı olmadan, yani yeni bir EYT anlaşılmasına fırsat vermeden TBMM Genel Kurul'una gelecek. Tabi AK Parti, MHP VE BBP teklifiyle TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve CHP'nin önce popülist politikalarla yaş şartını kaldırarak Kema Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde batırmasıyla başlayan süreç ve daha sonra bugünkü Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti'nin o günkü temsilcilerinin milletin hakkının gaspını inşallah Cumhur İttifakı olarak ortadan kaldıracağız. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici'yi kabul etti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN