Erdoğan EYT için noktayı koydu! EYT'de tarih belli oldu: Cumhurbaşkanı'ndan EYT'lilere büyük sürpriz

Erdoğan EYT için noktayı koydu! EYT'de tarih belli oldu:  Cumhurbaşkanı'ndan EYT'lilere büyük sürpriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve ne zaman resmi olarak açıklanacağı merak edilen EYT yasası düzenlemesi hakkında ilk kez tarih verdi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT yasası düzenlemesinin tarihi belli oldu.

Bir süredir ne zaman resmi olarak açıklanacağı merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinde belirsizlik sona erdi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT yasası düzenlemesinin tarihi belli oldu.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT yasası düzenlemesinin ne zaman resmi olarak açıklanacağı uzun süredir merak ediliyordu.

"EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?" SORUSUNUN YANITI BELLİ OLDU

Çalışmaların uzun süredir devam ettiği düzenlemeye ilişkin gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilmişti. Tüm Türkiye tarafından merak edilen "EYT düzenlemesi ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı belli oldu. Dün akşam saatlerinde üst düzey bir AK Partili yöneticinin EYT yasası hakkında ocak ayını işaret ettiği ve "EYT düzenlemesi takvimi Meclis'te ocak ayında başlayacak" dediği iddia edilmişti.

5987539.jpg

ERDOĞAN İLK KEZ NET TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu iddiaları yalanlarken milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve bir süredir resmi olarak açıklanması beklenen EYT yasası hakkında ilk kez tarih verdi.

Çalışmaların son aşamaya geldiği ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren konu hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tarih vermekten kaçınan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

kmyyyy-1.jpg

Bugün akşam saatlerinde MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası Türkmenistan’da gerçekleşecek Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Esenboğa Havalimanı’na hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce tarih vermekten kaçındığı EYT yasası hakkında ilk kez tarih verdi.

"BU AY SONUNA KADAR..."

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilen EYT yasası düzenlemesini bu ay sonuna kadar neticelendireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." dedi.

Erdoğan EYT’de tarih verdi: 2023'e bu işi masamızdan kaldırarak gireceğiz​​​​​​​

"NEBATİ YAŞ SINIRI İSTEDİ" İDDİASI

EYT düzenlemesinin ardından prim ve sigortasını dolduran 2 milyon kişinin emekli olması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söz konusu durumun bütçeye çok ağır bir yük oluşturacağı gerekçesiyle yaş sınırı talebini gündeme getirdiği öne sürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN