EYT'lilerin merak ettiği sorular cevap buldu! EYT'den faydalananlar bu tarihte maaş alacak... Peki EYT'liler ne kadar alacak?

EYT'lilerin merak ettiği sorular cevap buldu! EYT'den faydalananlar bu tarihte maaş alacak... Peki EYT'liler ne kadar alacak?

Ülke gündeminde uzun bir süredir yer alan EYT düzenlemesi geçtiğimiz gün yapılan TBMM Genel Kurul toplantısı ile birlikte kabul edildi. Yeni alınan karar ise Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağı emekli düzenlemesinin yasalaşması ile birlikte emeklilik bekleyen vatandaşların kafası karıştı. EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? İşte tüm detaylar...

EYT HAKKINDA TÜM DETAYLAR

Uzun zamandır gündemde yer alan EYT'ye dair kısa bir süre önce karar çıktı. Geçtiğimiz günlerde toplanan TBMM Genel Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte EYT düzenlemesi kabul edildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini bekleyen vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Faydalanabilmek adına başvuru işlemleri gerçekleştiren vatandaşların kafasında birçok soru işareti cevap buldu. Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte resmiyete döküldü. E-Devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yapılan başvurularda büyük bir yoğunluk görülüyor.

EYT'li vatandaşlar "emekli maaşları ne kadar?" ve "Emekli maaşları ne zaman alınacak?" tarzında soruları merak ediyor. Yapılan açıklamalar ile birlikte EYT maaşının yatacağı tarih açıklandı.

bakan-kirisci-duyurdu-ciftcilere-56-milyar-liralik-destek-odemeleri-bugun-9dkk.webp

EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen EYT sorunu nihayet çözüldü. Emekli vatandaşlara tanınan hak ile birlikte ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin düzenlemeden faydalanması bekleniyor. EYT başvuruları için e-Devlet sistemine giriş yaparak başvurunuz tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet sisteminden başvuru yapmanız halinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuru işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor. Başvuru işlemlerinizin tamamlanabilmesi için otomatik olarak yönlendirilen SGK sayfasında gerekli olan bilgileri tamamlamanız halinde başvurunuz tamamlanacaktır.

devlet-destek-amza-cover-2reh-cover.webp

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

EYT düzenlemesi ile birlikte kabul edilen vatandaşların ilk maaşlarının yatacağı tarih paylaşıldı. Emeklilik itibariyle hak sahibi vatandaşlar bir sonraki ay itibariyle maaşlarına kavuşacak. Mart ayı itibariyle TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen EYT düzenlemesi sonucunda emekli vatandaşlar nisan ayının başı ile birlikte maaşlarına kavuşacak.

SGK'lılar tarafından uzun süren emeklilik işlemleri dolayısıyla mart ayında verilen dilekçelerin karşılığında nisan ayında emekli maaşların yatması bekleniyor. Nisan ayı ile birlikte toplu bir şekilde maaşlar yatacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN