Fakirin çorbasına enflasyon ateşi düştü! Yarım çorba bol ekmek dönemi: Bir kase çorba fiyatları uçtu

Fakirin çorbasına enflasyon ateşi düştü! Yarım çorba bol ekmek dönemi: Bir kase çorba fiyatları uçtu

Fakirin çorbasına enflasyon ateşi düştü. Çorba fiyatlarının artmasıyla birlikte, esnaf lokantasına gidenler çareyi yarım porsiyonu bol ekmekle yemekte buluyor. İşte, bir kase çorbanın fiyatı…

Osmaniye’de çorba ve sulu yemek satışı yapan esnaf Engin Özgür Dinç, vatandaşın alım gücünün ne kadar düştüğüne dikkat çekti. Dinç, "Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp ‘yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim’ gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi Kafeler Caddesi’nde kelle paça, çorba ve sulu yemek satışı yapan Dinç, vatandaşın alım gücünün her geçen gün daha düştüğünü belirtti.

ÇORBA YARIM EKMEĞİ BOL OLSUN

Esnaf Engin Özgür Dinç, vatandaşın alım gücünün düştüğünü şu sözlerle anlattı:

"Burada kelle paça hizmeti ve sulu yemek çeşitleriyle hizmet veriyoruz. Enflasyonla mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçen sene kellenin tanesini 40 lira bandında almış olduğumuz ürün bugün 225 lira oldu. Bu konu ile ilgili elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü burası Kafeler Caddesi üniversite bölgesi olduğu için fiyat olarak kelle paçayı şu anda biz 130 liradan veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde her zamanki gelen müşterilerimizden bir tanesi geldi, önce fiyatını sordu ben kendisine 130 lira dediğimde bir düşündü sonra ‘Yarım alabilir miyim’ dedi. Bize dokundu yanında da ‘Ekmeği bol olsun, yanındaki malzemeler bol olsun’ deyince bizde kendisine yardımcı olduk. Bunun gibi bu dönemde çok fazla derecede karşılıyoruz.

corba-fiyatlari.jpg

Esnaf olduğumuzdan dolayı da gelen müşterilerin cebinde olmadığını anlıyoruz... Öğrenci çocukları geliyor, nefsi çekiyor ister istemez. Bu konu ile ilgilide kendilerine bakıyoruz ceplerinde yoksa, kendimizce kırmadan, incitmeden insanlara ikram etmeye çalışıyoruz. Bu mücadeleyi vermeyi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz ama bizler esnaf olarak çok zorlanıyoruz. Biz ne gerekiyorsa birilerinin artık müdahale etmesini istiyoruz. Çünkü alım gücü tamamıyla düştü. Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp ‘yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim’ gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Bu sebepten dolayı da bizler bu konuda yetkili birimlerden destek bekliyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN