Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erbakan, partisinin temel hedefini “adaletin tesisi” olarak tanımlayarak, “Bizim en önemli sloganımız ve hedefimiz aynı zamanda yargıda ve paylaşımda adaletin sağlanmasıdır. İnancımız da bunu gerektiriyor ama bu üç alanda da maalesef adalet olmadığını görüyoruz” dedi.
Paylaşımda adaletin sağlanamadığını belirten Erbakan, “Asıl imkanlar kamudaki israfa, lüks ve şatafata gidiyor, imtiyaz holdinglere ve faize gidiyor. Emekliye, memura, çiftçiye, köylüye imkan kalmıyor” ifadelerini kullandı.
Erbakan, yargıda da benzer bir adaletsizlik olduğunu belirterek, “Muhalefete ayrı hukuk, iktidara ayrı hukuk uygulanıyor. Biz ‘kimse suçludur, suçsuzdur’ demiyoruz. Yargı süreci devam etsin ama bu yargı sürecinin siyasi etkilerden bağımsız olması lazım” dedi.
“İKTİDAR BELEDİYESİNE TAKİPSİZLİK, MUHALEFETE SORUŞTURMA”
Erbakan, yargıdaki çifte standarda ilişkin örnek vererek, “İktidar partisinin belediye başkanının 98 tane dosyası varken onun hepsine takipsizlik verip de muhalefet partisine gelince bir aksiyon alınması yargıda adalet olmadığını gösteriyor” diye konuştu.
Giresun’daki bir olay üzerinden örnek veren Erbakan, “Giresun’da Ören beldesinde belediye başkanlığı kazandık. O beldenin bağlı olduğu ilçenin belediye başkanı iktidar kanadından ve beldenin suyunu kesti. Belediye başkanımız perişan oldu ve en sonunda istifa etti. Burada esas olarak cezalandırılan halk. Hani millet iradesi diyorduk, sandık diyorduk…” ifadelerini kullandı.
“MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ SON KEZ 2023 SEÇİMLERİNDE GİYMEK İSTEDİLER AMA OLMADI”
Milli Görüş hareketinin temel ilkelerine değinen Erbakan, “Milli Görüş gömleğini giymek demek, Türkiye’nin borçlanmasını önlemek, denk bütçe yapmak ve faiz ödemelerinden kurtulmaktır” dedi.
Partisinin 2023 seçimlerinde bu ilkeleri yeniden gündeme getirmeye çalıştığını belirten Erbakan, “Mutabakat metninde aslında bizim yazdıklarımız Milli Görüş’ün gerekleriydi. Denk bütçe yapılsın, imtiyazlılara haksız kaynak aktarılmasın, kaynaklar milli kaynak paketleriyle üretilerek emekliye, memura, çiftçiye verilsin. Önce ahlak ve maneviyat anlayışına dönülsün. Bunları imzaladılar ama maalesef aynı tas, aynı hamam devam ettiler” diye konuştu.
Erbakan, bu nedenle Cumhur İttifakı içinde yer almayacaklarını da hatırlatarak, “Milli Görüş gömleğini belki de son kez giyinme şansını kaybettiler” dedi.
“İKİ KUTUPLU SİYASET YERİNE GÜÇLÜ BİR ÜÇÜNCÜ ALTERNATİF OLMALI”
İttifak tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, Türkiye’de siyasetin iki kutuplu hale geldiğini belirterek yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu söyledi:
“İki kutuplu bir siyaset olmaması gerektiğini, güçlü bir üçüncü alternatifin olması gerektiğini eskiden beri ifade ediyoruz. Bunun için de Saadet Partisi ve Gelecek Partisi gibi Milli Görüş fikriyatına yakın partilerle bir seçim ittifakı yapılabilir, bir sinerji oluşturabilir. Vatandaş da istiyor, tabanlarımız da istiyor ancak şu ana kadar resmi olarak bitmiş bir şey yok.”
“CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞIZ”
Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olmasını doğru bulmadığını söyledi.
Kendisinin aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, “Olacağız, bunu zaten ifade ettik. 2023 seçimlerinde adaylıktan çektik, herhangi bir ismi destekliyor olmamızın çok olumlu bir davranış olacağını düşünmüyorum” yanıtını verdi.
