Fidan'ın 'Gazze' diplomasisi sürüyor: Temas Grubu toplantısı için Riyad'da

Fidan'ın 'Gazze' diplomasisi sürüyor: Temas Grubu toplantısı için Riyad'da

Türkiye'nin Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimleri devam ediyor. Bakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze’deki katliamın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Riyad'a gitti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ziyaret vesilesiyle çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştireceği yer aldı. Temas Grubunun, Batılı ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla da görüşmesi öngörülüyor.

Filistin devletini tanıma konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun işbirliği olduğunu vurgulayan Fidan, "Gazze işgali dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi oldu" diye konuşmuştu.

Fidan'ın görüşmelerde "acil ve kalıcı ateşkes için" çağrıda bulunması bekleniyor. Bakanın ayrıca Filistin devletinin tanınmasının gerekliliğini de dile getireceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN