Fidan'ın 'Gazze' diplomasisi sürüyor: Temas Grubu toplantısı için Riyad'da

Fidan'ın 'Gazze' diplomasisi sürüyor: Temas Grubu toplantısı için Riyad'da

Türkiye'nin Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimleri devam ediyor. Bakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze’deki katliamın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması amacıyla oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Riyad'a gitti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ziyaret vesilesiyle çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştireceği yer aldı. Temas Grubunun, Batılı ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla da görüşmesi öngörülüyor.

Filistin devletini tanıma konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun işbirliği olduğunu vurgulayan Fidan, "Gazze işgali dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi oldu" diye konuşmuştu.

Fidan'ın görüşmelerde "acil ve kalıcı ateşkes için" çağrıda bulunması bekleniyor. Bakanın ayrıca Filistin devletinin tanınmasının gerekliliğini de dile getireceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN