Fincanları tükürerek temizlemişti: Akıbeti belli oldu

Fincanları tükürerek temizlemişti: Akıbeti belli oldu

Edirne'de bir alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda temizlediği fincanlara tükürdüğü anlar kaydedilen işletmeci Hacı Zorlu'nun sözleşmesi feshedilip, iş yeri kapatıldı.

Edirne'de bir alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda fincanları tükürerek temizlediği görüntülenen işletmeci Hacı Zorlu'nun sözleşmesi feshedilip, iş yeri kapatıldı. Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale etti ve iş yerinin hijyen ve sağlık koşullarına uymadığını tespit ederek faaliyetini durdurdu.

Zorlu, fincanları tükürmediğini, sadece içerisindeki tozu almak için üflediğini iddia etti. Ancak, işletmenin çalışma ruhsatının olmadığı ve hijyen standartlarına uygun olmadığı belirlendi. Zorlu'nun iş yerinde kahve satmadığı, sadece kuru kahve ve çeşitlerini paket olarak sattığı ifade edildi.

SÖZLEŞMESİNİ FESHEDİP İŞ YERİNİ KAPATILDI

Sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından işletme sahibi Zorlu, Edirne Valiliği'nin başlattığı adli soruşturma sonucunda polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Hakimlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alışveriş merkezi yönetimi, Zorlu'nun sözleşmesini feshedip, iş yerini kapattı.

Zorlu, fincanları kendi ifadesine göre teşhir amaçlı dizdiklerini ve her hafta temizlediklerini, içerisinde toz biriktiğinde ise kolonyalı mendil ile sildikten sonra üflediğini belirtti. Ancak, müşterilere tadımlık olarak karton bardaklarda kuru kahve ikramı yaptıklarını, kahve satışı yapmadıklarını vurguladı.

Olayın ardından kamuoyunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Zorlu, "Bu bardaklarla kahve sattığım zaman müşterinin bu bardağı alıp gitmesi gerekiyor. Bardak kahveden daha pahalı böyle bir şey olması mümkün değil" ifadelerini kullandı ve hakkında yapılan kötü yorumlara tepki gösterdi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan olumsuz paylaşımlar ve yapılan ihbarlar sonucunda durumun tespit edildiğini ve gerekli müdahalenin yapıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN