Fiyatlar sadece çiftçiye yaradı! Kilosu 150 dolardan satılıyor vatandaş elini süremiyor! Tadı Rusya ve Dubai’de çıkıyor

Fiyatlar sadece çiftçiye yaradı! Kilosu 150 dolardan satılıyor vatandaş elini süremiyor! Tadı Rusya ve Dubai’de çıkıyor

Hasadı başladı fiyatlar yalnızca çiftçiye yaradı. Kilosu 150 dolardan satışa çıkıyor vatandaş değil elini sürmek yanından dahi geçemiyor. İlk hasatta verim güzel olsa da fiyatlar hayrete düşürüyor.

Havalar ısındıkça yaz meyveleri de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Sıcak havaları simgesi erikler de dallardan taze taze toplanıp sofralara ulaşıyor. Mersin'in Mut ilçesinde ilk erikler toplanırken kilogram fiyatı ise yalnızca çiftçiyi sevindirdi. 150 dolardan alıcı bulan erik fiyatını duyanlar ise yok artık diyor.

YÜKSEK VERİM BEKLENİYOR

Türkiye için yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir konuma sahip olan Mersin'de örtü altında yetiştirilen erikler sofralarda yerini almaya başladı. Mut ilçesinde açık ve örtü altında 15.200 dekarlık alanda yetiştirilen ürünler için bu yıl 24.180 ton rekolte işaret edildi. Örtü altında üretilen eriklerin turfanda olması ise fiyatıyla çiftçiyi sevindiriyor

erik.jpg

150 DOLARA KİM ALIYOR?

Kütür kütür can eriklerine tuza batırarak yemek isteyenler fiyatları tuzlu buluyor. 150 dolardan alıcı bulan erikleri kimin yediği ise en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Hasat süreci yoğunlaşırken 150 dolardan satılan ürünler ise Rusya ve Dubai'ye gönderiliyor.

Türkiye'de eriğin yaklaşık olarak %21'inin Mersin'in Mut ilçesinde üretildiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, erik üretiminde ciddi bir kapasite olduğunu söyledi. Bölgede erkenci eriğin yetiştirilmesinde ciddi bir çalışma yapıldığını belirten Karadağ, burada üretilen ürünlerin direk olarak dış ülkelere ihraç edildiğini söyledi.

erik-1.jpg

İLK ERİK MERSİN'DEN ÇIKTI

Mersin'de üretici olan Tayfun Gezer, "Bu yıl Türkiye'de ilk yeşil eriği biz çıkardık. Eriğimiz Rusya'ya ve Dubai'ye ihraç edilmekte. Küçük küçük başlayıp ondan sonra bölgedeki tüm çiftçilere yararlı olmak adına yüksek fiyatla ilk çıkan erikleri pazarlıyoruz. Devamı için de üretimi artırmak için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen çabayı üretim için yapmaya devam edeceğiz" sözlerini aktardığı. Hasat yapılan seradan ise bir tonun üzerine ürün beklentisi olduğunu dile getiren Gezer, fiyatların yüksek başladığını ancak ürünler arttıkça fiyatlarında düşüşe geçtiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN