Gabonlu Dina'nın ölümünde sır perdesi aralanamadı! O ifade raporda yok

Gabonlu Dina'nın ölümünde sır perdesi aralanamadı! O ifade raporda yok

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük'te ölü bulunan üniversite öğrencisi Gabonlu Dina'nın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Şeker, ölü muayene ve otopsi tutanağında, bilirkişi doktorunun 'Ölümün nasıl gerçekleştiğine dair beyanda bulunamayız' ifadesinin yer aldığını söyledi. Soruşturmada gözaltına alınan 4 zanlı da adliyeye sevk edildi

Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi olan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni 26 Mart'ta tren makinistinin ihbarı sonrasında bulunmuştu. Genç kızın ölümünün ardından soruşturma başlatıldı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler Dinabongho’nun bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimalini araştırırken, ilk etapta 3’ü yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. Dün de, il dışında Dina’ya cinsel taciz içerikli mesajlar attığı saptanan bir kişi gözaltına alındı. Avukat Kerim Bahadır Şeker, Dina’nın 17 yaşında olmasının hukuki açıdan cinsel istismar gibi suçlarda ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

‘O İFADE ÖN OTOPSİ RAPORUNDA YOK’

Avukat Kerim Bahadır Şeker, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön otopsi raporuna ilişkin 27 Mart’ta yaptığı, 'Herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çay'ına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır' ifadelerini içeren açıklamaya itirazı olduğunu söyledi.

Ölü muayene ve otopsi tutanağında bilirkişi doktorunun, 'Şu anlık biz herhangi bir şekilde, ölümün nasıl gerçekleştiğine dair beyanda bulunamayız. Yani ön rapor yeterli değildir. Asli raporun gelmesi gerekmektedir' notu bulunduğunu anlatan Avukat Şeker “Asli rapor çıkmamışken ve suda boğulmayla alakalı bir mevzu geçmemişken, böyle bir açıklamanın Karabük Başsavcılığı tarafından yapılması kabul edilemez” dedi.

4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga için yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 7 kişiden İ.Ç., S.Ç., Y.Y. ve D.K., adliyeye sevk edildi. Gözaltı işlemleri süren 3 yabancı uyruklu şüphelinin ise daha sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN