Gazeteci Melis Alphan beraat etti

Gazeteci Melis Alphan beraat etti

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında 6 yıl önce paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle yargılananan Gazeteci Melis Alphan'ın beraatine karar verildi.

Gazeteci Melis Alphan, 21 Mart 2015 tarihinde kişisel Instagram hesabından “Newroz Piroz Be” mesajı ile paylaştığı görsel gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 32. ACM’de görüldü.

Savcı, gazetecinin 2015 Nevruz'unda çekilmiş bir fotoğrafı paylaştığı için “örgüt propagandası yapmak” suçu uyarınca cezalandırılmasına yönelik mütalaasını tekrarladı. Mahkeme ise Alphan’ın beraatine karar verdi.

Beraat kararının ardından Alphan, “Zaten bu sonucu bekliyorduk. Başka şekilde olması hiçbir şekilde adalete sığmazdı. Dolayısıyla olması gereken oldu” dedi.

Gazeteci Alphan, beraatini sosyal medya hesabından duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN