Gazeteciler Adıyaman'daki son durumu anlattı: Yıkılmayan bina çok az

Gazeteciler Adıyaman'daki son durumu anlattı: Yıkılmayan bina çok az

Gazeteci Adem Metan, Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremden sonra Adıyaman'da "yıkılmayan binanın çok az" olduğunu bildirdi. İletişim ağlarının neredeyse tamamen çöktüğü deprem bölgesinden bildiren Metan, enkazdan kurtarılan bir bebeğin hastaneye götürülürken araçta hayatını kaybettiğini söyledi. Metan, Adıyaman'a acil yardım çağrısı yaptı.

Türkiye bu sabah, tarihinin en büyük depremlerinden birine uyandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, 10 ilde binden fazla can kaybı ve binlerce yıkıma neden olurken, vatandaşın gözü kulağı bölgedeki gelişmelerde.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına bağlanan gazeteciler Adem Metan ve Fulya Öztürk, depremden en kuvvetli etkilenen illerden olan Adıyaman hakkında bilgi verdi.

'DURUM ÇOK KRİTİK'

Adıyaman'da telefon ve internetin çekmediğini söyleyen Adem Metan, "Zar zor telefonun çektiği yere ulaşmaya çalışıyoruz. Adıyaman'la ilgili durum çok kritik. Bilgi veriliyor mu bilmiyorum televizyonlarda. Buraya çok acil yardım lazım. Üzerimize bina yıkılıyordu, kendimizi zor kurtardık. Sıkıştık. Trafik berbat. Şehir merkezinde trafik kilit. Aracımızın üzerine enkaz devriliyordu. Arkadaşlarımızla beraber zor kurtulduk" diye konuştu.

1-005.jpg

'ÖYLE SALLADI Kİ AYAKTAYKEN DÜŞTÜK'

Metan, 200 metrelik yolu 1.5 saatte zor geçtiklerini belirterek, "Haber alınamıyor olabilir. Şehir merkezinde yıkılmadık bina neredeyse çok az. İkinci deprem o kadar salladı ki biz ayaktayken düştük. Arabadan indik. Aracımızın üzerine enkaz devriliyordu. Arkadaşlarımızla beraber zor kurtulduk. Enkazdan kurtarılan bir bebek, hastaneye götürülürken araçta hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

'99 DEPREMİNİN DAHA ŞİDDETLİSİ'

Fulya Öztürk ise bölgedeki durum hakkında şunları söyledi:

"Vatandaşların seferberliği söz konusu ama çok eksik. Yollar da yarıldı. Buraya gelmeye çalışan ekiplerin olduğuna dair haberler aldık. Daha önce belki onlarca depreme gittim, belki onlarca yayın yaptım. 24 yıl sonra 99 depreminin aynısı, hatta daha şiddetlisi, daha büyüğünü yaşıyoruz şuan. Sadece Adıyaman'da bizim gördüğümüz bine yakın enkaz vardı. Telefonlarımız, yayın araçlarımız çekmediği için haber verilemiyor ama Adıyaman'da manzara çok kötü."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN