Gaziantep'te sağlık çalışanına şiddet! 'Ambulans gecikti' iddiasıyla saldırdılar

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Servis'e getirilen hasta hakkında sevk kararı çıkınca hasta yakınları ambulansın geç geldiğini iddia ederek hastane personeline saldırdı.

Türkiye'de sağlık çalışanlarının maruz bırakıldığı şiddet ne bitiyor ne de bu sorun çözüme kavuşturuluyor. Bugün sağlıkta şiddet vakalarına Gaziantep'te bir yenisi daha eklendi.

Alınan bilgiye göre, evinde beyin kanaması geçiren ve Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen D.Ç'nin buradaki ilk müdahalesinin ardından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Hasta yakınları, ambulansın geç geldiğini iddia ederek serviste çalışan hastane personeline saldırmaya başladı. Saldırı, polis ve özel güvenlikçilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının gece-gündüz fedakarca çalıştığını belirtti.

Sağlıkta şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getiren Gül, "Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin yasal takipçisiyiz. Hata yapan kamu görevlisi olduğunda yazılı olarak amirlerine şikayet hakkınız varken hakaret, şiddet uygulanması asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Bu arada, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırısı cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

İlgili Haberler