Gazze'de ateşkes geliyor mu? Bakan Fidan: Ramazan'dan önce...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Antalya Diplomasi Forumu’nda Gazze’de devam eden zulmün sona erdirilmesi ile ilgili atılması gereken adımları konuştuk" dedi. Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi çaba olduğunu belirten Fidan "Artık uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adım atılması gerektiğini dile getirenler var bunu destekliyoruz.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanışında söz aldı. Fidan, Gazze'de beklenen ateşkese ilişkin diplomasinin tüm imkanlarının kullanıldığına dikkat çekerek ''Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var.'' diye konuştu.

'ÇİFTE STANDART İFŞA EDİLDİ'

Forumda Gazze konusunda görüşmeler yapıldığını ve küresel sistemin adaletsizliğine dikkat çekildiğini belirten Fidan "Bazı uluslararası aktörlerin farklı meselelerdeki çifte standardı ve uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımları forum esnasında panelistlerce adeta ifşa edildi.'' dedi.

'GAZZE'DE RAMAZAN'DAN ÖNCE ATEŞKES İÇİN CİDDİ BİR ÇABA VAR'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fidan, Gazze'de kalıcı ateşkes olup olmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi

''Gazze'deki süren zulmün durdurulması neredeyse forumun merkezine oturdu. Diplomasinin bütün imkanlarını kullandık, yaptığımız görüşmelerde taraflar arasında devam eden ateşkese yönelik görüşmelerin devam ettiğini ifade edebilirim. Ramazan'dan önce ateşkese ulaşılması konusunda çok ciddi arzu ve çaba var. Artık uluslararası toplumun yerleşik uygulamalarını bir kenara bırakıp tek taraflı adım atılması gerektiğini dile getirenler var bunu destekliyoruz.'' Fidan, Cuma günü yaptığı açıklamada da "garantörlüğe hazırız" demişti.

Fidan, Rusya-Ukrayna savaşı ile ise ''İşgalin tanınması manasına gelmiyor ama işgalin tanınması ve egemenlik konularıyla, ateşkes meselesinin ayrılma zamanının geldiğine inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Antalya Diplomasi Forumu'na bu yıl 148 ülkeden 4 bin 700 kişi, 19 Devlet ve Hükümet başkanı, 2 Özel Yönetim Başkanı ile 52 Dışişleri Bakanı'nın katıldığını söyledi.

BAKAN FİDAN ABD'YE GİDİYOR

Bakan Fidan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın daveti üzerine stratejik mekanizma toplantısı yapmak üzere önümüzdeki hafta ABD'ye bir seyahat planlandığını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN