Gece yarısı bir anda yakalanacaksınız! Edirne’den girip Muğla, İzmir, Hakkari, Van’a kadar devam edecek! Çok kuvvetli

Gece yarısı bir anda yakalanacaksınız! Edirne’den girip Muğla, İzmir, Hakkari, Van’a kadar devam edecek! Çok kuvvetli

Meteorolojik kaynaklara göre çarşamba günü, Türkiye genelinde etkili olması beklenen bir hava sistemiyle karşı karşıya kalacak…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, ülke genelinde yaşanacak hava durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu..

Tekin, salı günü iç kesimlerde etkili olacak olan bir yağışlı sistemin, pazartesi gününden itibaren ülkenin batı kesimlerinde görülmeye başladığını belirtti. Salı günü ise bu sistemin iç kesimlere kadar ilerleyeceğini ve hafta boyunca ülke genelinde yağışların yaşanacağını ifade etti.

img-2951-001.jpeg

Akdeniz ve Güney Ege bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, doğu bölgelerde ise karla karışık yağışlar görüleceği kaydedildi. Özellikle iç kesimlerde güneyli rüzgarların fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulunuldu. Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de salı sabah saatlerine kadar kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla çevrelerinde de yoğun yağışlar olacağı vurgulandı. Özellikle Antalya’nın merkez ilçelerinde şiddetli yağışlar ve yüz kilograma yakın yağış beklendiği belirtildi. Isparta ve Burdur’un doğusunda da kuvvetli sağanak yağışlar yaşanacağı ve vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı önlem almaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Çarşamba günü ise yağışlı sistem tüm ülkeye dalga dalga yayılacak. Batı Akdeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında yoğun yağışlar bekleniyor. Perşembe günü ise Hakkari, Şırnak ve Van’ın güneyinde kuvvetli yağışlar yaşanması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında ise kuzey ve batı kesimlerde dört ile altı derece arasında bir düşüş bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN