Geçinemeyen yayınevi editörleri kitapların üzerine bu notu yapıştırıyor! Raflardaki kitapları görenler şaştı kaldı

Geçinemeyen yayınevi editörleri kitapların üzerine bu notu yapıştırıyor! Raflardaki kitapları görenler şaştı kaldı

Son 2 yıldır akıl ve bilim dışı ekonomi politikaları, yüksek enflasyona ve ekonomik krize neden oldu. Toplumun hemen her kesiminin alım gücü düşerken en büyük sorun konut fiyatları oldu. Milyonlarca vatandaş barınma sorunu yaşarken kitap editörleri düşük maaşları protesto etmek için yayımladıkları kitaplara artık not düşmeye başladı. İşte, dikkat çeken o not...

Yayıncılık sektöründe çalışan editör, redaktör, düzeltmen, dizgici, tasarımcı ve telif hakkı sorumlularının sorunlarını dile getirmek ve haklarını savunmak için bir araya gelen ve geçtiğimiz aylarda kuruluşunu açıklayan Yayınevi Emekçileri Platformu, tüm yayınevi çalışanlarına bir araya gelme ve dayanışma çağrısı yapıyor.

Gazete Duvar'dan Devrim Kalkan'ın haberine göre, 10 Şubat 2024 tarihinde saat 21.21'de başlayan ve #sendedurumnedir etiketiyle yapılan sosyal medya kampanyasında sokağa inerek kitabevlerinde yaptıkları sticker çalışmalarının görsellerini paylaşan platform üyeleri yayınevi emekçilerinin asgari ücrete mahkum edildiğini, sigortasız ve güvencesiz çalıştırıldığını, faturalarını ve kiralarını ödeyemediklerini belirtti.

"BU KİTABIN EDİTÖRÜ KİRASINI ÖDEYEMİYOR"

Kitap kapaklarına yapıştırılan ya da sayfa aralarına atılan stickerlarda "Bu kitabın redaktörü sigortasız çalıştırılıyor", "Bu kitabın editörü kirasını ödeyemiyor", "Bu kitabın dizgicisi faturalarını ödeyemiyor" yazıyor.

Yaptıkları çalışmayla bütün yayınevi emekçilerini bu dayanışma ağının parçası olarak mücadeleyi büyütmeye çağıran Yayınevi Emekçileri Platformu, kendilerine sosyal medya hesaplarından ve [email protected] adresinden ulaşılabildiğini belirtti.

bu-kitabin-editoru-kirasini-odeyemiyor.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN