Gelecek Partili Şahin'den Bakan Koca'ya tepki: Doktorlarımızı paragöz olmakla suçladı

Gelecek Partili Şahin'den Bakan Koca'ya tepki: Doktorlarımızı paragöz olmakla suçladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda “Hekimler niye yurt dışına göç ediyor" sorusuna cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, "Bizden dolayı değil" derken, para sayma işareti yapmasına Gelecek Partili İsa Mesih Şahin’den tepki geldi. Bakan Koca için Şahin, "Doktorlarımızı paragöz olmakla suçladı" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda “Hekimler niye yurt dışına göç ediyor” sorusuna verdiği cevapla eleştirilerin odağı olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir tepki de Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin’den geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Şahin, “Doktorlarımızla ilgili Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bütçe görüşmelerinde doktorlarımızı üzecek bir eyleme imza attı, nahoş bir tavır ortaya koydu. Sayın Bakan yurt dışına giden doktorlarımızı paragöz olmakla suçladı. Bunu diyen Türkiye'de özel hastaneleri olan birisi, bu da işin komik tarafı. Sayın Bakan, biz Türkiye'de sağlık alanını ticarete dönüştürenleri çok iyi biliyoruz. Biz doktorlarımızın özlük haklarından, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunları konuşmak isteriz. Avrupa'da bir doktor günde kaç muayene yapıyor? Türkiye'de bir doktor günde kaç muayene yapmak zorunda kalıyor? Yine doktorlarımızın uğradığı saldırıları, çalıştığı olumsuz koşulları konuşalım. Mecburi hizmette eş durumunun kabul edilmemesi nedeniyle doktorlarımızın bozulan aile birliğini konuşalım." diye konuştu.

Konuşmasında Bakan Koca'nın doktorlardan özür dilemesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Sayın Bakanı da yapmış olduğu davranıştan dolayı doktorlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN