Gelecek Partili Temurci'den Refah için ortak bildiri çağrısı

Gelecek Partili Temurci'den Refah için ortak bildiri çağrısı

TBMM Genel Kurulunda söz alan Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Refah'a sığınan Filistinlilerin geçtiğimiz günlerde acımasızca öldürüldüğünü hatırlattı ve "Biliyoruz ki hedefi vaat edilmiş topraklar olan bu katil sürüsü asla durmayacaktır" dedi. Soykırımı kınadığını söyleyen Temurci, "Meclisimizin de Refah konusunda yeni bir bildiriyle milletimizin duygularına tercüman olması gerektiğini hatırlatıyorum" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda ‘Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na dair kanun teklifi üzerine söz alan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, konuşmasına Gazze'de yaşanan trajediye değinerek başladı.

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'e saldırıları ve öldürmeleri durdurmaları çağrısında bulunduğunu ancak Refah'a sığınan Filistinlilerin öldürüldüğünü hatırlatan Temurci,"Meclisimizin Refah konusunda yeni bir bildiriyle milletimizin duygularına tercüman olması gerektiğini hatırlatıyorum" dedi.

Temurci, Filistin'deki duruma değinerek, "Filistin'e bakıp daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmamız gerektiğini hissediyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi, 'Bu İsrail, bu siyonist rejim laftan anlamaz, ancak güçten anlar.' Bu vesileyle, bu vahşeti ve soykırımı şiddetle kınıyorum," şeklinde konuştu.

"MİLLİ MENFAATLERİN PARTİSİ YOKTUR"

Devletin en köklü kurumlarından biri olan Dışişleri Bakanlığının işleyişini değiştireceği düşünülen kanun teklifi üzerine konuşan Temurci, "Ülkemizin ve milletimizin menfaatleri söz konusu olduğunda hepimiz aynı taraftayız. Milli menfaatlerin partisi yoktur," diyerek görüşlerini ifade etti.

Temurci, anayasal düzene vurgu yaparak, "Anayasa madde 123'e göre, idare kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. Böyle bir meselede Anayasa'ya aykırı bir iş yaptığımızın farkında mıyız?" diye sordu. Ayrıca, "Tarım Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarımız da kendi personelini geliştirmek için vakıf kurmak isterse ne olur? Bu ülkede paralel yapılar olur" dedi.

"BÖYLE BİR DENETİM MEKANİZMASI OLMAZ"

Temurci, vakfın denetim mekanizmasına ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Mütevelli Heyeti Başkanı olan Bakan, dilediği zaman denetim kurulunu denetleyecek. Bu komik bir durumdur; böyle bir denetim mekanizması olamaz," dedi.

Üniversite kurma yetkisiyle ilgili olarak da, "Tasarruf genelgesine uyun ve üniversite kurmayın. Bunun yerine, mevcut üniversitelere mali destek sağlayın," önerisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN