Gelecek Partisi adaylarını açıkladı: Ankara'da Yavaş'a destek, Konya Ve Hatay'da Saadet ile ortak aday

Gelecek Partisi adaylarını açıkladı: Ankara'da Yavaş'a destek, Konya Ve Hatay'da Saadet ile ortak aday

Gelecek Partisi, 31 Mart'ta yarışacak adaylarını ve destekleyecekleri isimleri açıkladı. Konya ve Hatay'da Saadet Partisi ile ortak adaylar belirlenirken, Ankara'da CHP'nin mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek verilecek. Denizli Büyükşehir'e Sema Silkin Ün aday gösterilirken, Tekirdağ'da ise Ahmet Akçay aday olarak gösterildi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan Seymen, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimleri için partilerinin belediye başkan adaylarını ve destekleyecekleri diğer parti adaylarını açıkladı. Gelecek Partisi, meclisteki ortak grubu Saadet Partisi ile birlikte bazı büyükşehirlerde ortak adaylar gösterme kararı aldı.

DENİZLİ'DE SEMA SİLKİN ÜN

Açıklamaya göre, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Saadet Partisi'nden Abdulkadir Karaduman, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yine Saadet Partisi'nden Necmettin Çalışkan aday olarak belirlendi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Gelecek Partisi'nden Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ise partinin kurucu üyesi ve Parti Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Akçay aday gösterildi.

MARDİN'DE AK PARTİ ADAYINA DESTEK

Gelecek Partisi, parti kimliklerine bakmaksızın, Düzce'de DEVA Partisi'nden Murat Caymaz, Tokat'ta İYİ Parti'den Şeref Menteşe, Kilis'te İYİ Parti'den Yasin Topaloğlu ve Ordu'da Demokrat Parti'den Serhat Çelebioğlu'nu destekleme kararı aldı. Ayrıca, partinin AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin'i de destekleyeceği belirtildi.

ANKARA'DA YAVAŞ'A DESTEK

Başkent Ankara'da ise, beş yıldır şeffaf ve halka hizmet odaklı yönetimiyle dikkat çektiği vurgulanan ve Ankaralılar tarafından takdir edildiği hatırlatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek vereceklerini açıkladı. Bu destek çerçevesinde, Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, seçim çalışmalarında Gelecek Partisi'nin Mansur Yavaş'a vereceği desteği koordine etmekle görevlendirildi.

Gelecek Partisi, "Önce Millet Sonra Parti" şiarıyla hareket ederek, seçimlerde aday gösterdikleri ve destekledikleri isimlerin millet ve partileri için hayırlı olmasını diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN