Gelecek Partisi'nden sıra dışı öneri: Afet mahkemeleri kurulmalıdır

Gelecek Partisi'nden sıra dışı öneri: Afet mahkemeleri kurulmalıdır

Deprem kuşağında bulunan Türkiye, afet sonrası ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Sorunların çözülmesi adına afet bölgesindeki mahkeme ve tebligat süreçlerinin hızlandırılması için Gelecek Partisi Milletvekili Şahin, TBMM'de “Yargı yolu için önemli bir önerimiz şudur: Afet mahkemeleri kurulmalıdır. Yeni bir ihtisas mahkemesinden bahsediyoruz” dedi.

TBMM’de, deprem bölgesindeki mahkeme ve tebligat süreçlerinin hızlandırılması için 2577 sayılı Kanun’a geçici bir maddenin eklenmesi görüşülürken, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin Genel Kurul’a yaptığı konuşmada alışılmadık bir tekliften bahsetti.

Şahin, “Yargı yolu için önemli bir önerimiz şudur: Afet mahkemeleri kurulmalıdır. Yeni bir ihtisas mahkemesinden bahsediyoruz” diyerek deprem bölgelerine özel ihtisas mahkemelerinin kurulması gerektiğine dikkat çekti.

1kapak-003.jpg

'YARGIYA GÜVEN VAR MI?'

Grup Başkanvekili Şahin konuşmasında adalete duyulan güvensizliğe vurgu yaparak yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi’nin hükümlerini dahi uygulamadığını vurguladı. Konuşmasının devamında Şahin, “Şimdi, yalnızca deprem bölgesindeki mahkeme ve tebligat süreçlerinin hızlandırılması için 2577 sayılı Kanun'a geçici bir madde ekleniyor, burada yargılamaların hızlandırılması amaçlanıyor. Belki yargıya güven tam olsa buna destek verebiliriz, bu sorunu bir şekilde aşabiliriz ama yargıya güven var mı? Maalesef yok. Dünkü Anayasa Mahkemesi gün gibi ortadayken bir ülkede yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararını dahi uygulamadığı bir yerde yargıya güvenden bahsedemeyiz. Onun için burada bu konulara itiraz ediyoruz. Ayrıca yargı yolunu hızlandırmaktan bahsedeceksek sadece deprem bölgesi değil, İstanbul için de bu konu düşünülmelidir” İfadelerini kullandı.

AFET MAHKEMELERİ KURULMALIDIR

Şahin, ülkemizin önemli bir afet bölgesi olduğunun altını çizerek karar alıcıların hem elini güçlendirmek hem de süreci hızlandırmak gerektiğini söyledi. Şahin konuya ilişkin şu cümleleri kaydetti, “Yargı yolu için önemli bir önerimiz şudur: Afet mahkemeleri kurulmalıdır. Yeni bir ihtisas mahkemesinden bahsediyoruz. Ülkemiz bir afet bölgesidir, başta deprem olmak üzere tüm afetlere ülkemizi hazırlarken karar alıcıların elini güçlendirmek ve hızlı sonuca ulaşmak için alanında uzmanlaşmış, tıpkı iş mahkemeleri gibi, kadastro mahkemeleri gibi, aile mahkemeleri gibi afet mahkemeleri kurulmalıdır; afet mahkemelerinde yapılacak olan yargılamalarda vatandaştan herhangi ad altında yargılama gideri de alınmamalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN