Gelecek Partisi'ne Şanlıurfa'da miting engeli: Özgürlük size, yasaklar bize mi?

Gelecek Partisi'ne Şanlıurfa'da miting engeli: Özgürlük size, yasaklar bize mi?

Gelecek Partisi'nin Şanlıurfa'da düzenleyeceği Halk Buluşması'na Şanlıurfa Valiliği 15 günlük eylem yasağı gerekçesiyle izin vermemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Aralık Cumartesi kentte düzenleyeceği miting kararı ise tepki çekti. Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Dr. Abdullah Yeşil, söz konusu tarihte Valilik yasağının devam ettiğini hatırlattı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Özgürlük size, yasaklar bize mi? Bu da geçer Ya Hû" diyerek tepki gösterdi.

Şanlıurfa Valiliği 20.11.2022 tarihli basın açıklamasında valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler dışında her türlü açık alan etkinliklerinin yasaklandığını bildirmişti. Açıklamada, "Terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlar neticesinde, örgütün kırsal yapılanması önemli ölçüde sekteye uğratılıp silahlı faaliyetleri minimize edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden yapılan provokatif paylaşımlar ile "Ülkemizin sınır ötesinde terörle mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar aleyhinde ayrıştırıcı ve yanıltıcı kamuoyu oluşturmak amacıyla çağrılar yapılarak" kamu düzeninin bozulmasının hedeflendiği tespit edilmiştir.

Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü açık alanlardaki eylem/etkinlikler (basın açıklaması, toplanma, yürüyüş, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb.) ile ilimizde eylem/etkinlik düzenlemek ve düzenlenecek olan eylem/etkinliğe destek vermek amacıyla ilimize gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 19. maddesine istinaden 21/11/2022 Saat:00.01’den 05/12//2022 Saat: 23.59’a kadar 15 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dâhil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır" denilmişti.

KARAR SADECE MUHALEFET İÇİN MI ALINDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 3 Aralık Cumartesi günü 13.00'te Abide Kavşağı'nda bir miting düzenleyeceği ve mitingin ardından toplu açılış törenine katılacağı duyurulmuştu. Gelecek Partisi Şanlıurfa İl başkanı Dr. Abdullah Yeşil yaptığı açıklamada kendilerine verilmeyen miting izninin AK Parti'ye verilmesine tepki gösterdi. Yeşil, "Ahmet Davutoğlu'nun 29.10.2022 ve 26.11.2022 tarihinde Şanlıurfa'da Halk Buluşmasına izin vermeyen Valilik, AK Parti Genel Başkanının gelişini neden göstermişti! Valiliğin (21.11.2022-05.12.2022) 15 günlük yasaklama kararı var. Karar sadece muhalefet için mı alındı? Yasak ise AK Parti'ye nasıl izin veriliyor?" diye konuştu

Yeşil şöyle devam etti:

Genel Başkanımızın katılacağı bir halk buluşması için Şanlıurfa Valiliğine 2 defa müracaat ettik. Birincisi 29 Ekim 2022 tarihinde Novada AVM yanında halk buluşması düzenlemek istedik. Tarafımıza trafik aksayacağından olumsuz cevap verildi. İkincisinde ise 26 Kasım 2022 tarihinde Halk Buluşması içinde izin talebinde bulunduk ve yine o tarihte AK Parti genel başkanının Urfa’da miting yapacaklarını söyleyerek tarafımıza olumsuz cevap verildi. Yine Şanlıurfa Valiliği 15 günlük miting ve gösteriler için yasak kararı verdiği halde 15 günlük süre dolmadan AK Parti’ye miting için izin vermiştir.

DAVUTOĞLU: ÖZGÜRLÜK SİZE, YASAKLAR BİZE Mİ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise söz konusu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Davutoğlu, "Özgürlük size, yasaklar bize mi? Bu da geçer Ya Hû!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN