Genç Kart uygulaması hayata geçti! Bu karta sahip olanlar ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek

Genç Kart uygulaması hayata geçti! Bu karta sahip olanlar ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek

Milyonlarca gencin beklediği 'Genç Kart' uygulaması başladı. Bu karta sahip olan gençler, ücretsiz ya da indirimli bir şekilde etkinliklerden faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'Genç Kart' uygulaması hayata geçti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kart sayesinde gençler, ücretsiz ya da indirimli bir şekilde etkinliklerden faydalanabilecek.

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ YA DA İNDİRİMLİ

2023 yılının eylül ayında duyurulan Genç Kart, 18 yaşına giren gençler tarafından kullanılacak. Kültürel ve sanatsal etkinliklere katılım sağlaması adına 1 yıl boyunca geçerli olacak. Milyonlarca gencin beklediği uygulama sonunda hayata geçti. Kart sahibi olan gençler; müze, tiyatro, sinema, kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli bir şekilde yararlanabilecek. Uygulama kapsamında sunulan çeşitliliğin zaman içerisinde genişleyeceği paylaşılmıştı.

screenshot-1-51jp-001.webp

BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Genç Kart uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uygulamanın başlamasıyla beraber, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da konuya dair paylaşım yaptı. Genç kart uygulamasının bugün itibariyle başladığını duyuran Ersoy, "Gençlerin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" sözlerini paylaştı.

KART SAHİBİNİN AVANTAJLARI

Genç kart sahipleri birçok avantajdan faydalanabilecek. Bu avantajlar içerisinde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerin ücretsiz ya da indirimli olması bulunuyor. Ayrıca GençKart sahipleri güzel sanatlar, devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser alanları ile İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde bağlı sanat etkinliklerinden de faylanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN