Gerçek vergi rekortmenleri meğer bambaşka kişilermiş! Ozan Bingöl, bilinmeyen gerçeği açıkladı

Gerçek vergi rekortmenleri meğer bambaşka kişilermiş! Ozan Bingöl, bilinmeyen gerçeği açıkladı

Enflasyon ve kur krizi sonrası artan vergilere tepki gösteren vergi uzmanı Ozan Bingöl, vergi rekortmenlerinin gerçekte başka kişiler olduğunu söyledi. İşte, Ozan Bingöl'e göre gerçek vergi rekortmenleri...

Yaklaşık 2 yıldır süren ekonomik krizi çözmek için 2023 Temmuz ayında birçok vergi kaleminde yüksek oranda artışa gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, KDV'si yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20'ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10'a çıkarıldı.

GERÇEK VERGİ REKORTMENLERİNİ AÇIKLADI

Ekonomik krizin etkilerini uzun süredir yaşayan vatandaşlar, artan vergilerle geçim sıkıntısı daha çok hissetmeye başladı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımda bulundu.

Ozan Bingöl, şu ifadelere yer verdi:

"Bu ülkenin gerçek vergi rekortmenleri; 20 dal sigaranın 17 dalına vergi ödeyen, içtiği rakının yüzde 75'i vergi olan, bir araba kendine iki araba devlete alan, cep telefonuna 4 ayrı vergi veren, maaşı daha eline geçmeden vergisi kesilen, tuvalet kağıdına yüzde 20 KDV ödeyen vatandaşlardır."

"ŞEKLEN ZAM GİBİ GÖRÜNSE DE..."

Öte yandan Ozan Bingöl, "Üretici firmaların sigara satışlarına yaptıkları her 1 liralık zammın yaklaşık 80-85 kuruşu vergileme rejiminden kaynaklı olarak zaten vergiye dönüşmektedir. Dolayısıyla sigaradaki fiyat artışları şeklen zam gibi görünse de özünde bir vergi artışıdır" dedi.

YENİ ZAMLAR YOLDA

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 Ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte yeni yılda vergi ve harçlara yapılacak zam oranı da belli oldu. 2024 yılında vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 oranında artacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN