Gezi'nin Piyanisti Martello, Kadıköy'de gözaltına alınıp sınır dışı edildi

Gezi'nin Piyanisti Martello, Kadıköy'de gözaltına alınıp sınır dışı edildi

Gezi Parkı'nın piyanisti Davide Martello, Kadıköy'deki konseri öncesinde piyanosuna el konulup gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildiğini duyurdu.

İstanbul Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Alanında vereceği resital öncesinde piyanosuna el konulan ve gözaltına alınan Gezi'nin piyanisti Davide Martello sınır dışı edildiğini duyurdu.

Dün (2 Nisan), Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Alanında vereceği resital öncesinde piyanosuna el konulan ve gözaltına alınan piyanist Davide Martello, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sınır dışı edildiğini duyurdu.

“20 polis memuru tarafından yakalanıp gözaltına alınır alınmaz, polisler beni Instagram’da ‘Bu akşam çalamayacağım’ şeklinde bir paylaşım yapmaya zorladı” diyen piyanist, diğer telefonundan yaptığı paylaşım fark edilince karakola götürüldüğünü belirtti.

Paylaşımına "Nihayet demokratik dünyaya geri döndüm" notunu düşen Martello, karakoldan çıktıktan sonra, Kadıköy'den Bulgaristan'a kadar sivil polisler tarafından takip edildiğini de aktardı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN