Gökçek 'jelibon' ironisini gerçek sandı! Sosyal medyada dalga konusu oldu Sözcü yazarı Melih Gökçek'i fena trolledi

Gökçek 'jelibon' ironisini gerçek sandı! Sosyal medyada dalga konusu oldu Sözcü yazarı Melih Gökçek'i fena trolledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Adana’da petrol bulunduğunu açıklamasının ardından Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, "Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı" paylaşımı ironi yaptı. Murat Muratoğlu'nun bu paylaşımını gerçek sanan Gökçek konuyu katıldığı televizyon programında gündeme getirince sosyal medyanın diline düştü.

Twitter paylaşımlarıyla sosyal medyanın gündeminden düşmeyen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bu kez 'jelibon rezervi bulundu' açıklamasıyla sosyal medyanın gündeminde.

Önceki gün yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Adana’da 2 yüksek kaliteli Petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar Dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Bu açıklamanın ardından Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu ise ironi yaparak sosyal medya hesabından “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” diye yazdı.

melih-gokcek.jpg

'HAYIR FAKE DEĞİL, RESMİ'

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise bu paylaşımı gerçek sanarak katıldığı televizyon programında şunları söyledi: ““Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım"

jelibom.jpg

'CUMHURBAŞKANI YENİ AÇIKLADI'

Televizyon sunucusunun "Fake falan olmasın başkanım?" uyarısı üzerine Gökçek "Hayır fake değil. Resmi şey. Arka arkaya bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı, yeni açıkladı dikkat ediyorsanız. Adana’dan sonra yeni bir şey daha açıkladı. ” yanıtını verdi.

jelibom-1.jpg

CHP RESMİ HESABINDAN GÖKÇEK'E ANKAPARKLI GÖNDERME

Melih Gökçek'in ekran karşısından söylediği bu sözler kısa sürede sosyal medyada gündem olurken CHP resmi hesabından Gökçek'e Ankaparklı gönderme geldi.

CHP'nin resmi Twitter hesabından, konuya ilişkin yapılan paylaşımda Gökçek ve AK Parti'ye yönelik olarak, şöyle denildi: "Toprak üstünde memleketin bereketini kaçıranlar, toprak altında 6 milyar dolarlık #jelibon yalanları satıyor. Ankara halkının cebinden Ankapark'a gömdüğünüz 800 milyon doların da buhar olan 128 milyar doların da hesabını sormaya geliyoruz. #GeliyorGelmekteOlan"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN