Gördüğünüz kilo değil tane fiyatı! İstanbul’da şaşırtan görüntüler: Taneyle satış resmen başladı

Gördüğünüz kilo değil tane fiyatı! İstanbul’da şaşırtan görüntüler: Taneyle satış resmen başladı

Özellikle ramazan ayında çok sık tercih edilen, hurma tezgahlarda yerini aldı. Mısır Çarşısı’nda cennet hurmasının kilosu 280 olurken, Jumbo hurmada ise taneyle satış başladı. İşte, İstanbul’da şaşırtan o görüntüler…

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurmalar tezgahlarda tek tek yerini aldı. Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi çeşitler vatandaştan yoğun ilgi görürken, fiyatlar da 200-620 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kilogram olarak Cennet hurması 280 TL, Jumbo Kudüs hurması 350 TL, Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL, Sugai hurması 500 TL, Özel Medine hurması da 630 TL’den satılıyor. Taneyle satılan Jumbolar ise 10-15 TL arasında değişiklik gösteriyor.

istanbulda-taneyle-hurma-satisi-1.jpg

TANE FİYATI 20 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

20 yıldır Mısır Çarşısı’nda esnaflık yapan Murat Üzümcü, “Medine hurmasının kilosu 480 lira, tanesi ise 15 lira. Tane fiyatları 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor, hatta 20 liraya kadar yükseliyor. Geçen yıl daha ucuzdu. Kudüs’ten geldiği için dolar arttıkça artıyor, dolara göre fiyat belirleniyor" ifadelerini kullandı.

istanbulda-taneyle-hurma-satisi-2.jpg

Esnaf Suat Tatlıcı da, “Fiyatlarımız 200 liradan başlıyor, 620 liraya kadar hurmamız var. Taneyle satılan hurmalar peygamber efendimizin kendi elleriyle yetiştirdiği ağacın hurması. Tanesi 10-15 lira. Çok değerli bir hurma olduğu için fiyatı o yüzden yüksek. Kudüs hurmasının kilosu 200 lira, biraz daha büyük Kudüs hurması 320 lira, Jumbo hurma 420 lira" dedi.

istanbulda-taneyle-hurma-satisi-3.jpg

“KİM ALIR?”

Hurma fiyatlarını araştıran Hüsamettin Özkan, “Ramazan ayından dolayı fırsatçılık olmuş. Kesinlikle bir tane almam. Kim alır?" diye konuştu.

Sema Köse ise, “Pahalı ama herkes ekonomik durumuna göre hareket ederse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum" derken, Mehmet Gülendar da “Kilosu 220 lira olan hurmadan bütçeme göre aldım ama demek alan var ki satıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN