Görenler Sahra Çölü sanıyor ama burası Türkiye! Burayı çok az kişi biliyor: Ülkede ondan tek bir tane var

Görenler Sahra Çölü sanıyor ama burası Türkiye! Burayı çok az kişi biliyor: Ülkede ondan tek bir tane var

Türkiye’de bir çöl olduğunu biliyor muydunuz? Görenler Sahra Çölü sanıyor ama burası Türkiye! Türkiye’de tek bir tane olmasına rağmen orayı çok az kişi biliyor! Gidi görülmesi gereken yerlerden...

Türkiye'nin benzersiz doğal güzelliklerinden biri olan Karapınar Kumulları, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunuyor. 4 bin hektarlık bir alana yayılan bu kumullar, Türkiye'nin tek çölü olma özelliğini taşıyor. Zengin tarihi ve doğal oluşumuyla dikkat çeken bölge, buzul çağına kadar uzanan bir geçmişe sahip.

resim-2023-12-30-022837635.png

Anadolu'nun en eski oluşumlarından biri olan Karapınar Kumulları, geçmişte büyük bir gölde oluşan tortu ve millerin rüzgar tarafından taşınmasıyla meydana gelmiş. Bir dönem ilçe merkezini tehdit eden kumul, alınan önlemler ve ağaçlandırma çalışmaları sayesinde kontrol altına alınmıştır.

Karapınar Çölü

Kumulların tepesinde yer alan muhteşem manzaralarıyla ziyaretçilere tam anlamıyla bir çöl deneyimi yaşatan Karapınar, turizm açısından önemli bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Ancak bu muazzam doğa harikasını ziyaret edecek olanların, yanlarında bolca su bulundurmaları ve araçlarıyla kumullara gitmeden önce dikkatli olmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN