Gözler bakanlar toplantısında! Kapalı alanda aşı şartı geliyor mu?

Gözler bakanlar toplantısında! Kapalı alanda aşı şartı geliyor mu?

Normalleşme sürecinde vaka sayılarının 4 kata yakın artması sonrası yapılacak bakanlar toplantısında kapalı mekanlarda aşı şartının getirilip getirilmeyeceği gündemde olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve 1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde koronavirüs vaka sayılarında 4 kata yakın artış gözlemlendi. Vaka sayılarındaki artış sonrası koronavirüs tedbirleri tekrar tartışılmaya başlandı.

Yarın yapılacak bakanlar toplantısında seyahat ve sokak kısıtlamaları ile kapalı mekanlara girişte aşı şartının değerlendirilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN: RAKAMLAR ALEYHE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı döneminde artan hareketliliği işaret ederek, yapılacak ilk bakanlar toplantısında artan vaka sayısını değerlendireceklerini söylemişti. Erdoğan, ''Bayramda halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Rakamlar aleyhe döndü'' demişti.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Normalleşmenin başladığı 1 Temmuz'da günlük vaka sayısı 5 bin 288'di. 42 kişi de hayatını kaybetmişti. Ancak Temmuz ayında vakalar 4 kattan fazla arttı. 31 Temmuz'da 22 bin 332 yeni vaka tespit edildi. 79 kişi de hayatını kaybetti.

KOCA, SUNUM YAPACAK

Bakanlar toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın nedenlerine yönelik bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu da aktaracak. Alınabilecek önlemlere ilişkin alternatifleri masaya getirecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN