Sağlık Bakanlığı yeni verileri açıkladı: Vaka sayıları kritik eşiğin çok üzerinde

Sağlık Bakanlığı yeni verileri açıkladı: Vaka sayıları kritik eşiğin çok üzerinde

Sağlık Bakanlığı, 28 Temmuz koronavirüs tablosunu açıkladı. Vaka sayıları kritik eşik olarak görülen 20 binin de üstüne çıkarak, 22 bin 291 oldu. 76 hasta ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'de son 24 saatte 257 bin 474 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 291 kişinin testi pozitif çıktı, 76 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 4 bin 197 olarak açıklandı.

Kovid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 1 milyon 77 bin 627 aşı uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye aşılanma haritasına da yer verdi. Mesajında ise Koca, 'Vakalar salgının kontrol altına alınmasını zorlaştıracak düzeyde. Bu riski ortak irade ve hepimizin lehine olacak kararla durdurmalıyız. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayanlar aşısını yaptırmalıdır. İlk dozu hemen, ikinci ve üçüncü dozu zamanı gelir gelmez!' dedi.

1. DOZ AŞI ORTALAMASI YÜZDE 64'Ü AŞTI

Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması yüzde 64.74'e ulaştı. Aşılamada yüzde 86.5 ile Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise yüzde 37.9 oranı ile son sırada bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre, 1. doz aşılamada Türkiye ortalaması yüzde 64.74 iken iller içerisinde yüzde 86.5 aşılama ile Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın,Eskişehir, İzmir ve Tekirdağ izliyor. Yüzde 37.9 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılanması durumunda o il mavi renkle gösteriliyor. Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın "mavi iller" arasında bulunuyor. 1. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 73.8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 72,7 ile Ankara ve yüzde 64,8 ile üçüncü sırada İstanbul yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN