Vakalar 22 bini aştı, kritik uyarı geldi: Delta'nın tek çaresi aşı olmak

Vakalar 22 bini aştı, kritik uyarı geldi: Delta'nın tek çaresi aşı olmak

Türkiye'de hızla artışa geçen koronavirüs vaka sayısı 22 bini aştı. 22 milyon kişi hala aşı olmamışken Prof. Dr. Recep Demirhan'dan kritik uyarı geldi: Delta virüs çok çabuk bulaşıyor. Tek çaresi ve önlemi de insanların aşılı olması.

Yurt genelinde kısıtlamaların kaldırılmasının ardından koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları arttı. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı.

Kurban Bayramı nedeniyle aşı taleplerinde azalma yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Demirhan sözlerine şöyle devam etti:

"Bayram nedeniyle aşı taleplerinde azalma yaşandı. Bayramın bitmesiyle tekrar talepte artış var. İnsanlarımız aşılanmanın gereğine tekrar inanmışlar ve aşı merkezlerine başvuruyorlar. Burada çok kolaylıkla hiçbir prosedür uygulanmadan aşıları yapılıyor. Ülkemizde şu an itibariyle yaklaşık 70 milyon doz aşı yapıldı. Birinci dozu tamamlanan yaklaşık 40 milyon kişi var. 24-25 milyon kişinin ikinci dozu tamamlandı. İnşallah iki veya üç hafta sonra da ülke nüfusunun yüzde 50'si aşılanmış olacak. Ama bizim hedefimiz nüfusumuzun yüzde 75'ini aşılamak. Dolayısıyla toplumsal bağışıklığı kazanmak. Ve bu bağışıklık sistemini artırarak da olası ağır hastalık riskini ve yoğun bakım yatışlarını ortadan kaldırmak."

prof-dr-recep-demirhan-delta-virusunun-tek-caresi-asi-olmak-8672-dhaphoto2-copy.jpg
Prof. Dr. Recep Demirhan

'DELTA'NIN TEK ÇARESİ AŞI OLMAK'

Koronavirüsün Delta varyantının çok daha çabuk bulaştığının altını çizen Prof. Dr. Demirhan, "Dolayısıyla maske ve mesafe konusunda çok daha dikkat etmemiz gereken bir virüs mutasyonu sonucu gelişen varyant. Çok dikkat etmemiz lazım. Tek çaresi ve önlemi de insanların aşılı olması. İki doz aşımız varsa süresi de en az 3 ay geçmişse mutlaka 3'üncü doz aşıyı yaptırmamız gerekiyor. İki tane Sinovac'ımız varsa üçüncüsü BioNTech olmalı veya 2 kez Biontech aşısıyla aşılanıp tam bağışık hale gelmeliyiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 257 bin 474 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 291 kişinin testi pozitif çıktı, 76 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 4 bin 197 olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN