Korona ile ilgili yeni araştırma: Akıl hastalarını daha çok öldürüyor

Korona ile ilgili yeni araştırma: Akıl hastalarını daha çok öldürüyor

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüse yakalanan akıl hastalarının korona nedeniyle hayatını kaybetme olasılığı, normal hastalara göre daha yüksek.

Fransa'da yapılan araştırma, akıl sağlığı bozuklukları olan kişilerin Kovid-19 nedeniyle ölme olasılığının, normal hasta kişilere oranla 1,8 kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Nursingpractice sitesinin haberine göre, JAMA Psychiatry dergisinde yer alan Marsilya Üniversitesi'nden bir grup araştırmacının çalışmasında, şizofreni ve bipolar bozukluk gibi ağır akıl sağlığı bozuklukları olan hastaların ise Kovid-19'a karşı özellikle risk altında olduğunu ve zihinsel bozukluğu olmayan hastalara oranla virüsten ölme olasılıklarının 2-3 kat fazla olduğu sonucuna ulaştı.

19 BİN HASTA İNCELENDİ

7 ülkeden 19 binden fazla hasta kaydı ve 16 çalışmanın değerlendirildiği araştırmada, ağır veya hafif ruhsal bozuklukları olan kişilerde obezite ve yaş gibi risk faktörleri de yeniden dikkate alındığında virüs nedeniyle ölüm oranın daha yüksek çıktığı bulgusuna ulaşıldı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ FARKI

Araştırmacılar, toplum sağlığı konusunda karar vericilerin, akıl sağlığı bozuklukları olan kişilerde hastalığı önleme, aşı kampanyası ve tedavi süreci konusunda öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilim insanları, bipolar veya şizofreni gibi ağır akıl sağlığı bozukluklarına sahip kişilerin, bağışıklık sistemi farklılıklarının Kovid-19'a karşı daha yüksek risk ihtimalini açıklayabileceğini düşünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN