Gün saydırmak isteyen SGK'ya koştu: Binlerce EYT'li kuyrukta

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesini açıklamasından sonra emeklilik hakkı kazanan kişilerin başvurusu nedeniyle e-Devlet sisteminde çökme meydana geldi. Bu sabah erken saatlerde prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için binlerce vatandaş SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan yoğunluktan dolayı Polis ekipleri, SGK binaları önünde güvenlik önlemi aldı.

Milyonlarca insanın beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son açıklamayı yapan Erdoğan, yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurdu. Erdoğan, tartışmalara neden olan yaş sınırı konusu hakkında da herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını kaydetti.

Erdoğan'ın EYT açıklamasından sonra vatandaşlar, emeklilik talebi yollayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) önce e-Devlet'in yolunu tuttu. Bu sebep ile dün akşamdan itibaren emeklilik hakkı kazanan kişilerin başvuru talebiyle e-Devlet'e girmesi sonucu sistemde çökme meydana geldi.

SGK BİNALARINA KOŞTULAR

Milyonlarca insan sevindirirken sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak ve borçlanma işlemlerini yapmak için SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek ve hizmet döküm güncellemesi yapmak isteyen vatandaşlar, ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi.

6083579.jpg

Polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı ilçelerdeki SGK binalarının önünde güvenlik önlemi aldı.

BİNLERCE İNSAN DİLEKÇE FORMLARINI DOLDURDU

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvuran vatandaşlar, bina önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar bahçedeki masalarda, bankların üzerinde, arabaların cam ve kaportalarında borçlanma dilekçe formlarını doldurdu.

EYT düzenlemesinden yararlanmak için doldurduğu talep formunu SGK'ye veren bir vatandaş, "Piyango oldu benim için. Bu bizim hakkımızdı zaten" dedi.

6083585.jpg

SAATLERCE BEKLİYORLAR

Asker borçlanması için geldiğini söyleyen bir vatandaş, “EYT için bekliyorum. Benim 25 yılım dolmadığı için 1 yılım var. Askerliğimi ödemek istiyorum. O yüzden bu sıradayım. Bir saattir bekliyorum. Kuyruk 1 kilometreye yakın. Çok mutlu olduk sevindik. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

6083586.jpg

Beşiktaş Sosyal Güvenlik Merkezi önünde sabah erken saatlerden itibaren gelen vatandaşlar, işlemlerini yaptırmak için bina önünde sıraya girdi. Kuyrukta bekleyen Mahmut Dönmez, "Hayırlısıyla 7,5 yıl kadar erken emekli olacağım. Biraz gün eksiğim var, askerlik borçlanması yapacağım. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN