Haberi alan öğrenci ve veliler başvuruya koşuyor! O öğrencilere 3 bin TL ödeme müjdesi

Haberi alan öğrenci ve veliler başvuruya koşuyor! O öğrencilere 3 bin TL ödeme müjdesi

Hem öğrencilerin hem de velilerin cebini rahatlatacak ödeme haberi geldi. Öyle ki haberi alan başvuruya koşuyor. O şartları taşıyana 3 bin TL ödeme yapacak. İşte, detaylar…

Zorlaşan Türkiye ekonomisi şartları altında eğitim hayatını tamamlamaya çalışan üniversite öğrencileri, ailelerinden ayrı yaşadıkları şehirlerde barınma, beslenme ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için büyük zorluklarla mücadele ediyor. Özellikle son zamanlarda artan bilet fiyatları, öğrencilerin tatil dönemlerinde memleketlerine gitmesini zorlaştırıyor.

Bu kapsamda çalışma başlatan ve “Uzakları Yakın Yapan Destek” projesini başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yıl içinde 4 defa 3000 TL nakdi destek sağlayarak, maddi olarak nefes aldırmayı amaçlıyor.

Üniversite eğitimi alan gençlere yalnızca maddi bir katkı sağlamakla kalmayan bu destek, ayrıca gençlerin sevdiklerine kavuşmalarını da kolaylaştırıyor. Eylül ve Mart aylarında yapılan başvurular, bakanlığın resmi web sitesi üzerinden ya da devlet müdürlüklerinden kabul ediliyor.

ogrencilere-3-bin-tl-destek-odemesi-1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu destek şu kriterleri taşıyan öğrencilere sağlanacak:

İkamet edilen adresin dışında bir üniversitede eğitim görenler

Ailelerinden uzakta yaşayanlar

Mali durumunun yetersiz olduğunu belgeleyenler

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

T.C Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi

Öğrenci olduğunu kanıtlayan belge

İkamet belgesi

Mali durum belgesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN