Hablemitoğlu suikastı faili olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı: Suçlamalar asılsız ve dayanaksız

Hablemitoğlu suikastı faili olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı: Suçlamalar asılsız ve dayanaksız

Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle hakkında çıkarılan kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan’da yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edildikten sonra tutuklanan Mustafa Levent Göktaş cezaevinden bir açıklama yaptı. Göktaş, "Bana yöneltilen suçlamaların asılsız ve dayanaksız olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Tıpkı Ergenekon kumpasında olduğu gibi gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır." dedi.

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın iade kararının ardından Türkiye'ye getirilmişti. Göktaş, önceki gece 04.00 sıralarında Marmara Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmişti.

"SUÇLAMALAR ASILSIZ"

Avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla bir açıklama yapan Göktaş şu ifadelere yer verdi:

Ben, Ergenekon Davası'nda 5 yıl 3 ay tutuklu kalmış ve sonrasında beraat etmiş olan; bu süreç sebebiyle ailem ile birlikte büyük sorun ve sıkıntılara göğüs germek durumunda bırakılmış biriyim. Merhum Necip Hablemitoğlu ile ilgili bana yöneltilen suçlamaların asılsız ve dayanaksız olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Tıpkı Ergenekon kumpasında olduğu gibi gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır.

"BANA İNANANLARI MAHÇUP ETMEDİM"

Neden yurt dışına çıktığım konusundaki eleştirilere vereceğim yanıt ise; 5 yıl 3 ay sahte deliller ve uydurma bir örgüt iddiasıyla cezaevinde kalan şahsımla empati yapmaları olacaktır. Bundan sonraki süreçte hakkımdaki haksız ve hukuka aykırı iddialara duruşmalarda gerekli cevabı vereceğim. Şunun bilinmesini istiyorum ki bana inanları ve sevenlerimi bugüne kadar hiç mahçup etmedim. Bundan sonra da asla haksız çıkartmayacağım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN