Hacı olmak isteyenlerin beklediği haber geldi! 2023 kayıt tarihleri açıklandı, işte ödenecek hac ücretleri

Hacı olmak isteyenlerin beklediği haber geldi! 2023 kayıt tarihleri açıklandı, işte ödenecek hac ücretleri

Hac kuralarını yakından takip eden vatandaşlara sevindiren haber geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2023 yılı kura çekilişleri için o tarihi işaret etti. Yapılan açıklama sonrasında 2023 yılı hac kura tarih ve fiyat araştırmaları hız kazandı. İşte 2023 hac başvuruları ve kura tarihleri…

İslam'ın beş farzı arasında yer alan hac ibadeti her yıl binlerce Müslüman tarafından gerçekleştiriliyor. Diyanet İşleri tarafından alınan başvurular yakından takip edilirken 023 yılı hac kura çekilişleri için açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi. 2023 yılı hac kayıt işlemleri ve güncelleme işlemleri için belirlenen tarih açıklandı. İşte 2023 hac başvuruları ve kura tarihleri…


2023 HAC BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?


2023 yılına giriş yapılması ile birlikte hac başvuruları hakkında araştırmalar da hız kazandı. Hacca gitmek isteyen milyonlarca vatandaş başvuru tarihlerini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başvuruların 5 Ocak-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet sistemi üzerinden yapılacağını açıkladı.


Bunun yanı sıra başvurular Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresi üzerinden ve tüm il ve ilçe müftülük derinden yapılabilmektedir.

haci-adaylarini-sevindiren-haber.jpg
Hac ön kayıt ücretleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Fuat Oktay, 9 Ocak 2023 tarihinde Cidde'de düzenlenecek Hac Konferansı'nda yurt dışında yaşayan vatandaşların talepleri de dahil olmak üzere isteklerin kontenjanlara yansıtılması için çalışmaların yapıldığını belirtti.


ÖN KAYIT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?


2023 yılında hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşların 5 Ocak-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Daha önce kaydı bulunan kişilerde güncelleme yapmak için 5 Ocak-26 Ocak tarihleri arasında e-devlet sistemi üzerinden güncelleme işlemlerini yapabilir.


Bu kapsamda açıklanan tarihler arasında belirlenen bankalar üzerinden ön kayıt ücretinin yatırılması gerekiyor. "www.hac.gov.tr" adresi üzerinden de yayımlanacak olan linke tıklayarak e-devlet kimlik doğrulaması işlemi yapmanız gerekiyor.

2023-hac-fiyatlari.jpg

Başvurular elektronik ortamda"http://hac.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden ya da müftülükler üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda başvuru yapacak olan kişilerin"Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini seçmesi gerekiyor.


Önceki yıllarda kayıt yaptırmış olan ve kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının da kayıt yenileme işlemlerinin otomatik olarak yapılması bekleniyor. Hacı adayları başvuru işlemlerini yaptıktan sonra kayıp durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden kontrol edebilir.


2023 HAC FİYATLARI NE KADAR?


2023 yılında hacı olmak isteyen kişiler fiyat araştırması yaparken konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden bilgi alabilir.
2023 yılı fiyat listesinin bu hafta içerisinde Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresi üzerinden açıklanması bekleniyor.


2022 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?


Geçtiğimiz yıl hac ibadeti için belirlenen fiyatlar merak edilirken ödemeler Suudi Arabistan'ın resmi para birimi Riyal cinsinden belirleniyor. Bu kapsamda her yıl kişi başı 20.000 riyal ile 40.000 riyal arasında bir fiyat belirlemesi yapılıyor. O da türüne göre belirlenen fiyatlar şu şekildedir:


2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası


3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası


4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

2023-hac-ibadeti.jpg


HAC KİMLERE FARZDIR?


Hac ibadeti İslamiyette farz ibadetler arasında yer almaktadır. Ancak kişilerin ibadetini yerine getirmesi için belli şartları sağlıyor olması gerekiyor. Hac ibadetinin farz olduğu kişiler şu şekildedir:


Müslüman olmak,


Akıllı olmak,


Erginlik çağına ulaşmış olmak,


Duruma uygun olan bir vasıta ile hac yolculuğu yapabilecek vasıta ve yol masraflarını karşılayabilecek parasının olması,


Hac ibadetini yerine getirecek zamana yetişmiş olması.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN