Halk sağlığı sorunuyla karşı karşıyayız! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilinçsizliğe dikkati çekti

Halk sağlığı sorunuyla karşı karşıyayız! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilinçsizliğe dikkati çekti

Reçetesiz satılan ve kontrolsüzce tüketilen bir ilaca dikkati çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilinçsizliğin halk sağlığı sorununa yol açtığını söyledi. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, antibiyotiklerin bilinçli kullanılması gerektiğini vurguladı.

Antibiyotiklerin, bilinçli kullanılmazsa bakterilerin yol açtığı hastalıklara karşı direnç kazanacağına ve tedavi sürecinde etkisiz hale geleceğine dikkati çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"HALK SAĞLIĞI SORUNUNA YOL AÇIYOR"

"Bu durumlar arasında ölümcül hastalıklar da vardır. Antibiyotiklerin ateş düşürmek, ağrı dindirmek, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla kullanılmaları yanlıştır. Antibiyotiklerin, sadece bakterilere karşı etkili olduğu unutulmamalı. Antibiyotikler, hekim önerisi ve reçete ile alınır.

Enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmek ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmak için doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarıyla kullanılmaları gerekir. Bilinçsiz antibiyotik kullanımının günümüzde dünya genelinde bir halk sağlığı sorununa yol açtığını hatırlatmak isterim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN