Hayvan sayısını bir çadırla ikiye katına çıkardı! Hayvancılık yapanlara portatif çadır ağıl desteği: Yaz kış kullanılabiliyor

Hayvan sayısını bir çadırla ikiye katına çıkardı! Hayvancılık yapanlara portatif çadır ağıl desteği: Yaz kış kullanılabiliyor

Hayvan sayısını tek bir çadırla neredeyse ikiye katladı! Hayvancılık yapanlar bu portatif çadır ağıla bayılacak! Yazın da kışın da kullanılabiliyor...

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla "Portatif Çadır Ağıl" projesini hayata geçirdi. 2017 yılında Yozgat'ta başlatılan proje kapsamında, 139 üreticiye çadır ağıl desteği verildi. Bu destekten yararlanan Abdullah Eroğlu adlı çiftçi, küçükbaş hayvan sayısını artırarak daha konforlu ve sağlıklı bir hayvancılık yapmaya başladı.

HAYVAN SAYISINI 300'DEN 580'E ÇIKARDI

portatif-cadir-agil-1.jpg

Sarıkaya ilçesine bağlı Çatak köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Eroğlu, 4 yıl önce Sarıkaya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öncülendirilen "Portatif Çadır Ağıl" projesine başvurdu. Devlet desteğiyle çadır ağıl sahibi olan Eroğlu, hayvan sayısını 300'den 580'e çıkardı. Çadır ağılın avantajlarından bahseden Eroğlu, temizliğin daha kolay yapılabildiğini ve hayvanların daha sağlıklı bir ortamda barındığını belirtti.

Abdullah Eroğlu, çadır ağılın kendisine büyük avantaj sağladığını ifade ederek, "Bu çadır olmasaydı ne bu sayıya çıkabilirdim ne de hayvancılık yapabilirdim. Çadır ağılı sayesinde temizliği daha kolay yapabiliyoruz ve hayvanlar daha sağlıklı. Yazın koyunlarım burada dinleniyor, kışın da rahatlıkla koyunlarımı çadır ağılda besliyorum." şeklinde konuştu.

DEVLET DESTEĞİYLE 13 BİN LİRAYA ALDI

portatif-cadir-agil-2.jpg

Devlet desteğiyle çadır ağılın maliyetinin düştüğünü vurgulayan Eroğlu, "4 yıl önce çadır ağıl bana 13 bin liraya mal olmuştu. O zamanlar normalde 55-60 bin lira civarındaydı ama devlet desteği ile 13 bin liraya temin ettim. İlçe tarım müdürümüze çok teşekkür ediyorum, bana büyük katkıları oldu." ifadelerini kullandı.

Hayvancılığın Türkiye için önemine değinen Eroğlu, "Üretmemiz lazım, biz hep birlikte üreteceğiz. Üreticiyi desteklememiz lazım ki bu hayvancılık devam edebilsin. İthal ile bu iş olmaz. Bu memleketin bu hayvancılığı yapacak insanlara ihtiyacı var." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN