Hazırlıklar tamam! Muharrem İnce yarın başvuru yapacak

Hazırlıklar tamam! Muharrem İnce yarın başvuru yapacak

Muharrem İnce'nin Memleket Partisini kurmak için yarın İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapması bekleniyor. İnce başvurunun ardından 18 Mayıs'ta parti genel merkezinde açıklama yapacak.

Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce parti kurma çalışmalarında sona geldi. Kuruluş dilekçesi verilecek, 18 Mayıs’ta da genel merkez binası açılışı ile partinin tanıtımı yapılacak.

TRT Haber'de yer alan habere göre; 19 Mayıs itibarıyla da İnce ve parti üyesi isimler mesaiye başlayacak. Başvuru, 85 kurucular kurulu üyesinin imzası ile yapılacak. İçişleri Bakanlığı’na müracaat edilecek ve resmen parti siyaset sahnesine girmiş olacak.

PARTİ LOGOSU HAZIR

Genel merkezde de hummalı bir hazırlık var. Memleket Partisi'nin logosu da hazır. Memleket Partisi'nin logosunda nazar boncuğu da bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapılmasının ardından salı günü parti yönetiminin seçilmesi bekleniyor. Muharrem İnce genel başkanlık koltuğuna oturacak, 15 kişilik Merkez Yönetim Kurulu oluşturacak.

Parti içinde 10 kişilik de bir disiplin kurulu belirlenecek. 4 genel başkan yardımcılığı ve bir genel sekreterlik olacak.

KURUCULAR KURULU

Kurucular kurulunda daha önce CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin yanı sıra eski futbolcu Ümit Özat, iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç gibi isimler bulunuyor.

Muharrem İnce partisinin kuruluşunu ilan ettikten sonra ise il gezilerine devam edecek. Kasım ayında partinin ilk kurultayı gerçekleştirilecek. Kurultayla birlikte parti meclisi oluşturulacak. Kasım ayına kadar şehir teşkilatlanmaları gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN