HDP: Mersin’deki saldırıyı kınıyoruz

HDP: Mersin’deki saldırıyı kınıyoruz

HDP, Mersin'de polis evine düzenlenen saldırıyı kınadı. HDP, "Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin görevidir."

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne düzenlenen ve 1 polisin şehit, 1'i polis 4 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzasıyla yapılan açıklamada "Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir.

Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz.

HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN