HDP aday sayısını ikiye düşürdü

HDP aday sayısını ikiye düşürdü

HDP, 2023 seçimleri için kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını ilan ederken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler" diyerek bu konudaki kararlılıklarını dile getirmişti. Gazete Duvar'da yer alan habere göre ise HDP, isim havuzunda aday sayısının son görüşmelerin ardından ikiye düşürdü. Adayın ise şubat ayı başında açıklanacağı ifade ediliyor.

2023 seçimleri için kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını ilan eden HDP, "aday müzakere sonrası ilk tura girmeden çekilir" iddiaları sonrası el yükseltti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla girme kararlığını "6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz" sözleriyle dile getirmişti.

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası'nda yer alan habere göre HDP, isim havuzunda aday sayısının son görüşmelerin ardından ikiye düşürdü.

Adayın kadın olma ihtimalinin yüksekliği doğrulanırken milletvekili olmayacağı iddiası da yalanlanmıyor. HDP’nin adayla ilgili daha fazla bilgi paylaşmak istememesinin bir nedeni Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 24 Ocak Salı günü yapacağı toplantı olarak gösteriliyor. Aday önerilerinin önce bu toplantıda ittifak ortakları ile değerlendirileceği ardından şubat ayı başında açıklanacağı kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN