HDP ve YSP, Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğinin ardından karar için toplandı

HDP ve YSP, Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğinin ardından karar için toplandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı. İki liderin imzaladığı protokolde yer alan ‘kayyım’ maddesi tartışma konusu olurken HDP ve Yeşil Sol Parti ise alacakları tavrı açıklayacakları bir ‘durum toplantısı’ yapacağını bildirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinin ardından ortak protokol imzaladı.

İmzalanan 7 maddelik protokolün ardından HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, toplanma kararı aldı.

İmzalanan protokolde yer alan belediyelerdeki mevcut kayyım uygulaması yerine 'yargı kararı çerçevesi' maddesi tartışmalara sebep olmuştu. İki parti toplantısının ardından tavrını belirleyip kamuoyuna duyuracağını bildirdi.

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada, "HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN