Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşanan olay, hayat kurtaran ilk yardımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bir iş yerinde çalışan genç, erik yerken nefes borusunun tıkanmasıyla ölümle burun buruna geldi. Ancak iş yeri sahibinin soğukkanlı müdahalesi faciayı önledi.
NEFESSİZ KALDI, CANINI PATRONU KURTARDI
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde çalışan Salim Can Ateş, akşam saatlerinde erik yerken boğazına kaçan meyve parçası nedeniyle nefes almakta zorlandı. Nefesi tamamen kesilen genç adam, paniğe kapılmadan iş yeri sahibi Bekir Bayar’ın yanına yöneldi. Durumu fark eden Bayar, zaman kaybetmeden Heimlich manevrası uygulayarak Ateş’in yeniden nefes almasını sağladı.
EĞİTİM SAYESİNDE HAYAT KURTARILDI
Olayla ilgili konuşan Bekir Bayar, "İçeride oturmuş hesaplarımızı incelerken, erik yiyen personelimiz yanımıza geldi. Nefesinin kesildiğini fark edince hemen kendisine Heimlich manevrasını yaptık. Personelimizin yanımıza geldiğini ve nefesinin olmadığını görünce panik yapmadan hemen müdahale ettik. Bu eğitimi ben ve tüm çalışanlarımız almıştı. Eğitimin faydasını hayat kurtararak daha iyi anladık. Çok şükür kendisi şu anda iyi" diyerek eğitimin hayati önemine dikkat çekti.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Olay sonrası kontrol amaçlı hastaneye götürülen Salim Can Ateş’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
