Helikopter kazasının nedeni: Helikopter kırıma uğradı

Helikopter kazasının nedeni: Helikopter kırıma uğradı

Kırıma uğramak ne demek? sorusu MSB'nin Sancaktepe'de meydana gelen kazanın nedeninin kırıma uğramak olarak açıklanmasından sonra sorgulanmaya başlandı. Peki helikopterin kırıma uğraması nedir? İşte kırıma uğramak hakkında merak edilenler ve MSB'den yapılan son dakika açıklamaları ve haberleri...

Kırıma uğramak ne demek? MSB Sancaktepe'de 26 kasım 2018 sabahı düşen askeri helikopterin kaza nedeninin kırıma uğramak olarak belirtmesi ile birlikte 'Helikopterin kırıma uğraması nedir?' sorusu gündem oldu. Helikopterin kırıma uğraması ile ilgil merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz. 

KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK? 

Uçak veya helikopter kazalarında yapılan açıklamalarda hep "kırıma uğradı' ifadesi geçer. Peki kırıma uğramak nedir?

Uçakların kırıma uğraması kelime anlamı bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Uçakların tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.

Kırım: Bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Helikopter kırıma uğraması : Helikopterin tekrar onarılmasına müsade edecek düzeyde hasar görmesidir. Böyle bir olayda can kaybının olmaması kırım anlamına gelir. Can kaybı olduğu taktirde, 'kırım' değil 'kaza' ifadesi kullanılır.

Uçağın kırıma uğraması nedir : Uçakların kırıma uğraması kelime anlamı bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir. Bu çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir. 

MSB KIRIMA UĞRADI AÇIKLAMASI

Kazanın kırıma uğramak nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, UH-1 tipi helikopterin, İstanbul’da bulunan Kara Havacılık Alay Komutanlığından saat 10.30 sıralarında eğitim amacıyla kalkış yaptığı belirtilerek şöyle denildi:

"UH-1 tipi helikopter, henüz bilinmeyen bir nedenle Sancaktepe bölgesinde kaza kırıma uğramıştır. Söz konusu kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Kazanın sebepleri teknik ekip tarafından yapılacak inceleme sonrasında belirlenecektir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır, tedavisi devamam eden askerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN