İstanbul'daki helikopter kazasında şehit düşenlerin isimleri...

İstanbul'daki helikopter kazasında şehit düşenlerin isimleri...

İstanbul'da Helikopter kazası ve şehitlerin isimleri haberimizde. Peki Sancaktepe'de meydana gelen kazada helikopter nereye düştü? Sabah saatlerinde meydana gelen helikopter kazası ile ilgili detaylar haberimizde...

Helikopter kazası ve şehitlerin isimlerini haberimizde bulabilirsiniz. Sancaktepe'de meydana gelen kazada helikopter nereye düştü? Şehit olan 4 askerin isimleri ve kaza ile ilgili ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz. İstanbul'da yaşanan korkunç helikopter kazası haberi Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan bu gelişmeden sonra helikopter kazasında şehit olanların isimleri ve helikopterin nereye düştüğü vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

HELİKOPTER NEREYE DÜŞTÜ?

Helikopter, İstanbul Sancaktepe'de bir sokak arasına düştü. O sırada olay yerinde herhangi bir vatandaşlar bulunmazken, askeri helikopterin içindeki askerlerinden 4'ünün şehit düştüğü açıklandı. Helikopterin Sancaktepe Topçular mahallesi, Fırtına sokağa düştüğü belirtildi. Yaşanan kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevkedildi. Helikopterde 5 personelin bulunduğu belirtildi.

18-11/26/helikopter-kazasi-ve-sehitlerin-isimleri.jpg

HELİKOPTER KAZASINDA ŞEHİT DÜŞENLERİN İSİMLERİ

Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever’in - BURSA

Kara Pilot Albay Göksel Saylan - ANKARA

Helikopter kazasında şehit düşen diğer 2 askerimizin isimleri açıklanır açıklanmaz haberimzde olacak.

Valilikten düşen helikopter açıklaması

İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var" İstanbul Valisi Yerlikaya: "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var"

SANCAKTEPE NEREDE? 

Sancaktepe Marmara bölgesinde yer almakta olup, Sancaktepe ilçesi İstanbul iline bağlıdır. Sancaktepe yüzölçümü 63 km2 alan olup, alan olarak Türkiye'nin 919. en büyük ilçesidir.Sancaktepe haritası konumu ise 41° 1' 43.3272'' Kuzey ve 29° 17' 24.6552'' Doğu gps koordinatlarıdır. Sancaktepe ilçesi bağlı olduğu İstanbul iline 26 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Sancaktepe rakımı 184 metredir. (ortalama deniz seviyesine göre yüksekliği)

18-11/26/helikopter-kezasi-s-70-kazalari.jpg

TÜRKİYE'DE MEYDANA GELEN TÜM S-70 KAZALARI

2018 Tunceli'de Emniyet'e ait Sikorsky S-70 tipi helikopter düştü: 12 şehit

5 Temmuz 2016: Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70, Giresun’da bayramlaşma için taşıdığı askeri heyetle birlikte Alucra İlçesi’ndeki Tohumluk Yaylası’na düştü. Kaza düşük görüş şartlarında meydana gelirken helikopterde bulunan 15 kişiden 7’si şehit oldu.

17 Aralık 2013: Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait S-70 tipi helikopter test uçuşu esnasında teknik bir arıza sebebi ile düştü. Kazada pilotlar dahil 4 asker şehit oldu.

13 Ekim 2014: Sikorsky tipi helikopter Kocaeli Cengiz Topel Askeri Havaalanı’ndan kalkışından 7 dakika sonra Kartepe Balaban Köyü bölgesinde düştü, 4 askeri personel şehit oldu.

10 Kasım 2012: Siirt Pervari’de, Jandarma Özel Harekât timini taşıyan S-70, hava şartları nedeniyle kayaya çarparak düştü. Helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekât timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibi şehit oldu.

11 Ekim 2012: Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde tellere takılıp kontrol kaybı sonucu düşen Sikorsky S-70 tipi askeri helikopterde 1 asker şehit oldu. Olay sırasında şehit olan askerin panikle kapıdan atladığı belirlendi.

3 Temmuz 2012: Hakkâri Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 helikopteri, teknik bir arızadan dolayı düştü. 4 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

16 Mart 2012: Afganistan’da Kabil Türk Bölge Komutanlığı’na bağlı Sikorsky tipi helikopter düştü. Kazada 4’ü binbaşı 12 asker şehit oldu.

23 Mart 2010: Afganistan’da görevli Türk Birliği’ne ait S-70 helikopteri Vardak’taki bir üsse inmeye çalışırken teknik sorunlar sebebiyle sert iniş yaptı, 2 asker yaralandı.

10 Haziran 2010: Giresun’dan, Ankara’ya dönüş için Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan havalanan Sikorsky tipi helikopter, Tokat’ın Şehitler Köyü yakınlarındaki yoğun siste irtifa kaybederek yere düştü. 3 asker şehit oldu.

10 Kasım 2012: Siirt’in Pervari İlçesi Doğanca Beldesi Hasan Tepe mevkiinde, Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığına ait bir S-70 Genel Maksat helikopteri sisten kaynaklanan olumsuz hava şartları nedeniyle kayaya çarparak düştü. Helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibi şehit oldu.

11 Ekim 2012: Diyarbakır’ın Lice ilçesi sınırları içinde bulunan geçici bir üs bölgesinden askeri personeli değiştiren yine bir S-70 Sikorsky tipi helikopter, kalktıktan kısa bir süre sonra kuyruğu tellere çarpınca düştü. 1 asker şehit olurken 7’si yaralı kurtuldu.

22 Temmuz 2012: Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi bir helikopterin Dağlıca’nın 12 km. kuzeydoğusunda inişe geçtiği sırada düşmesi sonucunda 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı
 
16 Mart 2012: Türk askerlerini taşıyan S-70 , Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarındaki Bagrami bölgesinde bir evin üzerine düştü. Kazada, helikopterde bulunan 12 Türk askeri şehit oldu.

10 Haziran 2010: Görevli geldiği Giresun’dan, Ankara’ya dönüş için Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan havalanan S-70 Sikorsky tipi helikopter, Tokat’ın merkeze bağlı Şehitler Köyü yakınlarındaki 1500 rakımlı Topçam Dağı’na geldiğinde yoğun siste irtifa kaybederek yere çakıldı. Üç asker şehit oldu.

23 Mart 2010: S-70 Türkiye’nin il imar timinin bulunduğu Vardak’daki üsse inerken güç kaybı nedeniyle düştü, 4 asker yaralandı.

28 Mart 2009: Kahramanmaraş’ta düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter enkazının bulunduğu bölgeye uzman dağcıları götüren S-70, kaza yerine iniş sırasında düştü. Özel Kuvvetler’e bağlı 12 kişilik DAK (Doğal Afetler Arama ve Kurtarma) timi ve uçuş mürettabatı kazadan yara almadan kurtuldu.

15 Ekim 2008: Hakkari’nin Kavaklı bölgesindeki operasyonda teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, bölgeye gece birlik sevk edilirken iniş sırasında meydana gelen teknik arıza sonucu, bir helikopter kırıma uğradı. 1 asker şehit olurken aralarında 1’inci Komando Tugay Komutanı Tuggeneral Ömer Faruk Küçük’nde bulunduğu 15 asker yaralandı.

23 Temmuz 2005: Çukurca’da 1 helikopterin, arazi inişi sırasında arızalanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si ağır 4 asker yaralandı. Helikopterinin, araziye iniş esnasında, kuyruk bölgesinde meydana gelen arıza yüzünden kontrol dışına çıktığı kaydedildi.

19 Şubat 2004: Bingöl’ün Yedisu ilçesi Kabayel Karakolu’ndaki 2 hasta askeri alan S-70 helikopteri Adaklı yakınlarına düştü, kazada 5 asker şehit oldu.

27 Kasım 1998: Hakkâri’de operasyonlara takviye tim taşıyan S-70 pilotu vurulunca Irak sınırı yakınlarında düştü. 3 subay, bir astsubay ile 12 erbaş ve er olarak toplam 16 kişi şehit oldu.

14 Eylül 1997: Van’ın Gevaş ilçesinde görev uçuşu yaparken yüksek gerilim hattına çarpan S-70 düştü. Olayda 2’si üsteğmen,1’i astsubay, 1’i uzman çavuş, 6’sı er olmak üzere toplam 10 asker şehit oldu.

15 Şubat 1996: Marmaris Aksaz Deniz Üssü Liman sahasında taarruz eğitimi yapan SAT’ların içinde bulunduğu Skorsky helikopteri alçak uçuşa geçtiği sırada kuyruk pervanesi suya değince kıyıdan 150 metre açıkta denize düştü. Kazada beş SAT komandosu şehit olurken 9’u yaralı kurtuldu.

12 Ocak 1995: Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gaztepe bölgesineki operasyona giden Jandarma Komutanlığına ait Skorsky, teknik bir arıza sonucu mecburi iniş yapmaya çalışırken tümüyle kontrolden çıkarak düştü. Kazada, biri albay 6 asker şehit oldu.

14 Eylül 1994: Pülümür ilçesinden Tunceli’ye görev dönüşü sırasında teknik bir arıza sebebiyle şehir merkezine düşen askeri helikopterde Tunceli Piyade Alay Komutanı Alb. Suat Karadağ, Kr.Plt.Ütğm. Sadettin Önder Balkaya ve Kr.Plt.Tğm. Adem Köse şehit oldu. Astsb. Haluk Öztürk ve Onb. Fikret Öztürk yaralandı.

2 Şubat 1994: Korg.Hasan Kundakçı’nın “Güneydoğu’da Unutulmayanlar” adlı kitabında anlattığına göre Hakkari’deki kış operasyonunda havalanan helikopterlerden birisi irtifa kaybederek zorunlu iniş yaptı. Pilotun becerisi ile bir uçurumun kenarına kuyruğu takılıp kaldı. İçindeki 15’ten fazla asker başka bir helikoptere alınarak kurtarıldı.

10 Ağustos 1993: Tunceli’de Jandarma Genel Komutanlığı’na ait askeri helikopter, görev uçuşu sırasında yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada üç subay şehit oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN