Her haneden bir kişi başvursun! Ödemeler 10 gün içinde yatacak, 950 TL, 1.100 TL, 1.250 TL destek ödemesi!

Her haneden bir kişi başvursun! Ödemeler 10 gün içinde yatacak, 950 TL, 1.100 TL, 1.250 TL destek ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık duyurulan destek ödemelerine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Destek ödemelerinin başladığı bilgisini paylaşan bakanlık detayları paylaştı. Yapılan destek ödemesi ile birlikte hane başına 950 TL, 1.100 TL ve 1.250 TL ödeme yapılacak. Başvuru detayları kısa bir süre önce paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

BAŞVURANA 10 GÜN İÇERİSİNDE VERİLECEK!

Ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerine dair yeni gelişmeler aktarılmaya devam ediliyor. Destek ödemelerinin son hızla devam ettiği günlerde hanelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Yapılan destek ödemesi ile birlikte hane başına 950 TL, 1.100 TL ve 1.250 TL ödeme yapılıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ve dar gelirli vatandaşlara verilen destek ödemesine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme yapmaya devam ediyor. Mart ayı ile birlikte destek ödemelerinin başladığını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ödemelerine dair hesaplara yatırılmaya başlanacağına dair geçtiğimiz günlerde bilgi vermişti.

Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım politikalarının aile odaklı olduğunu ifade eden Derya Yanık Türkiye Aile Destek Programı'nın mart ayı ödemelerini bugün itibariyle hak sahibi vatandaşların hesabına yatırılmaya başlandığını vurguladı.

devlet-destek-amza-cover-2reh-cover.webp

DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI VE BAŞVURU DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Programı kapsamından faydalanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Destek ödemesi alabilmek için gerekli olan şartların başında aile içerisinde kişi başına düşen aylık gelire göre belirlendiği biliniyor. Aylık kişi başına düşen gelire göre destek ödemelerinde artış veya azalış görülebiliyor.

Belirtilen destek ödemesinin başvurusu onaylanmasıyla birlikte 10 gün içerisinde ödemeler hesaplarınıza yatırılıyor. Destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilir. Başvurusu onaylanan vatandaşların alacağı ödeme ise şu şekilde;

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
  • 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
  • 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN