Her haneye 153 TL doğalgaz faturası desteği! Başvuru yok, herkes faydalanacak

Her haneye 153 TL doğalgaz faturası desteği! Başvuru yok, herkes faydalanacak

Devlet, Karadeniz'den elde edilen doğalgazı Türkiye genelinde hanelere dağıtmaya devam ediyor. Karadeniz doğalgazı vesilesiyle tüm hanelere fatura desteği yeniden başlıyor. İşte detaylar...

Geçen yıl Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz ile evlere 3 aylığına ücretsiz doğalgaz verilmişti. Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de yaptığı keşifler sonrasında 2023 Nisan ayında tüm doğalgaz ödemelerini devlet karşılarken, o tarihten bu güne kadar da 25 metreküp doğalgaz, vatandaşa ücretsiz olarak verilmeye başlandı.

HANE BAŞINA 25 METREKÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ VERİLDİ

Yaz ve ilkbahar aylarında milyonlarca vatandaş doğalgaz faturası ödemezken, havaların soğumasıyla birlikte kombiler yavaş yavaş açılmaya başlandı. Sabah'ta yer alan habere göre, 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere doğalgaz faturası desteği yeniden başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve Cemevi abonelerinden 1 ay süresince doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl süresince ücretsiz olacağını söylemişti.

16 MİLYAR TL DESTEK VERİLDİ

Bu kapsamda 19.8 milyon abone 2023 Nisan ayında hiçbir doğalgaz faturası ödemezken, o tarihten bu yana da her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullandı. Geçen yaz ayları süresince vatandaşın tüketimi 25 metreküpün altında kaldığı için milyonlarca haneye fatura çıkarılmadı.

Müjdenin verildiği tarihten bugüne kadar toplam 3.2 milyar metreküplük doğalgaz bedeli Hazine tarafınca karşılanırken, yapılan toplam destek miktarı 16 milyar TL'ye ulaştı.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ UYGULAMASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Karadeniz gazında ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının 6.13 TL olduğu düşünüldüğünde 2024 Mayıs ayına kadar konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olması ile faturalardan aylık 153.25 TL alınmayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN