Her müşteriye ayrı fiyat! Emekli, asgari ücretli memur… Bu sütçüden süt almak mesleğe göre değişiyor

Her müşteriye ayrı fiyat! Emekli, asgari ücretli memur… Bu sütçüden süt almak mesleğe göre değişiyor

Yozgat'ta yaşamını sürdüren besici Üzeyir Koç, her müşteri aynı fiyatta süt alamaz diyerek farklı tarifeler uygulamaya başladı. Kent genelinde ortalama 100 TL'den satılan 5 litrelik süt fiyatının müşterinin gelir durumuna göre belirlendiğini ifade eden Koç, emekli, asgari ücretli ve memurlara göre farklı fiyat belirlemesi yapıyor.

Yozgat'ın Kuşçu köyünde 24 yıldır besicilik yaparak hayatını sürdüren Üzeyir Koç, çiğ süt satışında ilginç bir yönteme imza attı. Mandırasında günlük 60 kilogram süt elde eden Koç, ürettiği sütü her hafta müşterilerine götürüyor. Mahalle mahalle dolaşıp evlere süt dağıtımı yapan Üzeyir Koç, müşterilerin gelir düzeyine bağlı olarak değişik fiyatlarda süt satışı yapıyor. Şehir genelinde 100 TL'den satılan 5 litrelik sütü emekli müşterilerini 60 TL'den asgari ücretle çalışanlara 70 TL'den satış yapan Üzeyir Koç, memurları ise 100 TL'den satış yapıyor.

5 LİTRESİ 60 TL

Süt fiyatlarına yapılan zamların ardından vatandaşlar da daha çok bütçelerini düşünür oldu. Ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşların süt tüketiminde zorlandığını belirten Üzeyir Koç, vatandaşların yüzünü güldüren bir projeye imza attı. Yozgat'ta sürekli müşterileri olduğunu belirten Koç, “Sütten de çok memnunlar. Emekli müşterime indirim yapıyorum onlara sütü 60 liraya veriyorum, asgari ücretlilere de 70 liraya satıyorum. Normal de 5 litre sütü 100 liradan satıyorum ama ben vatandaşın alım gücüne göre fiyatları belirliyorum. Fiyatları böyle belirlemem mecburiyetten oldu, vatandaş alamıyordu, fiyatları ona göre belirledik. Şimdi herkes mutlu, sütten de memnun kalıyorlar. Fiyatlar kurtarmıyor ama mecbur bu işi yapıyorum. Maliyetler çok pahalı, yem fiyatları çok yüksek, vatandaşa destek olmak istiyorum onun için de süte talep çok oluyor. Köyde 15 hayvanım var, günlük 50-60 kilogram süt alıyorum. Buraya gelip vatandaşlara satıyorum” şeklinde konuştu.

cig-sut-fiyati.jpg

EKONOMİK DURUMA FARKLI FİYAT

Üzeyir Koç'un sürekli müşterileri arasında yer alan Talip Yılmaz, kendilerine yapılan uygulamadan memnun olduklarının altını çizdi. Yıllardır kendisinden süt aldığını belirten Yılmaz hem sütun güzel olduğunu hem de fiyat konusunda kendilerine yardımcı olduğunu belirtti. Ekonomik durumunu belirttiğinde 100 TL'nin altında süt aldığını ifade eden Talip Yılmaz, “Fedakarlık yapıyor bize. İnsanların alım gücü düşük olduğu için sütü bu fiyatlara satıyor, kendisine teşekkür ediyoruz” sözlerini aktardı.

uzeyir-koc-sut.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN