Herkes tazesini yiyor, kurusunu bir Adanalılar biliyor! 4 mevsim ev ilacı: Her tanesi şifa dağıtıyor

Herkes tazesini yiyor, kurusunu bir Adanalılar biliyor! 4 mevsim ev ilacı: Her tanesi şifa dağıtıyor

Herkes sadece tazesini tüketiyor, kurusunu yalnızca Adanalılar biliyor. Bunun girmediği eve doktor giriyor. 4 mevsim ilaç niyetine tüketiliyor. Her bir tanesi vücuda şifa yüklüyor. İşte doğanın doğal ilacı…

Adana’nın Kozan ilçesinde coğrafi işaretli lezzet Kuytucak Narı, Eylül ayında hasat edilmesiyle birlikte kurutulmak için tavandaki yerini alıyor. Yalnızca kışın değil 4 mevsim evlerin doğal ilacı oluyor. İşte doğanın doğal ilacı…

TAZESİ BAŞKA KURUSU BAMBAŞKA

Adana’nın Kuytucak Mahallesinde coğrafi işaretli lezzet Kuytucak Narı köylülerin ürünleri kurutup saklamasıyla 4 mevsim tüketiliyor. Evlerin çardaklarında görseliyle de güzellik katan bu lezzein şifasına diyecek söz bulunamıyor.

kuytucak-nari.jpg

Eylül ayı ile birlikte hasat edilmeye başlayan Kuytucak Narı, toplanmasının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala tazeliklerini koruyor. Narlar saplarından düğümlenip top haline getirildikten sonra asılıp uzun süre saklanıyor.

nar-kuytucak.jpg

ADANA’NIN VAZGEÇİLMEZ MEYVESİ

Narın vazgeçilmez meyve olduğunu ifade eden İhsan Özkan, sadece zamanında değil 4 mevsim tükettiklerini söyledi. Dayanıklı bir şekilde korudukları ürünleri bugüne kadar sakladıklarını dile getiren Özkan, “Bizler narın değerini biliyoruz daha iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz ve uzun ömürlü hale getiriyoruz. Narın şifaları saymakla bitmez en belirgin özellikleri vitamin bakımından zengin, asit, şeker ve mineraller sayesinde de oldukça faydalı bir meyve olan nar bunlarla sınırlı kalmıyor. Bizlerde geleneksel yöntemlerle kurutup asıyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN